0 C
Amsterdam
15 oktober 2018
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nieuws

Coinbase lanceert indexfonds

Coinbase komt met een indexfonds voor cryptocurrency’s.  Op deze manier moet het voor meer mensen toegankelijker worden te beleggen in cryptovaluta’s. Het indexfonds zal worden aangeboden op de Global Digital Assest Exchange (GDAX), deze crypto exchange is ook onderdeel van Coinbase. 

Met behulp van het indexfonds kun je beleggen in verschillende cryptocurrency’s, je kunt tegelijk in alle cryptocurrency’s die worden aangeboden op GDAX investeren.  Het fonds bestaat op dit moment uit vier verschillende cryptocurrency’s die allemaal worden aangeboden op Coinbase. Wanneer je instapt zullen je investeringen als volgt verdeeld worden: 62 procent in Bitcoin, 27 procent in Ethereum, 7 procent in Bitcoin Cash en 4 procent Litecoin. Deze percentages staan echter niet vast, Coinbase kan de samenstelling veranderen wanneer er bijvoorbeeld meer coins worden aangeboden op het platform.

Indexfonds niet voor iedereen

Helaas is er op dit moment alleen ruimte voor Amerikaanse ‘accredited investors’ om te investeren in dit indexfonds. Dit betekent dat alleen Amerikanen met een dik salaris of een nettowaarde van minstens 1 miljoen dollar de mogelijkheid krijgen hier gelijk in te stappen.  Wij kunnen in Nederland dus nog voorlopig niet meedoen.

Met dit indexfonds zet Coinbase opnieuw een stap naar het makkelijker en toegankelijker maken van investeren in cryptocurrency’s.  Op deze manier kan er sneller en meer geld in de industrie stromen vanuit traditionele beleggingsfondsen. Goed nieuws voor alle cryptobezitters.

In onze handel gids leggen we uit hoe je kunt handelen in cryptovaluta. Coinbase komt daarin ook kort aan bod.

 

Blijf op de hoogte van het laatste cryptonieuws

* indicates required

Gerelateerde artikelen

US dollar op Bittrex: “Banken leren crypto te vertrouwen”

Robin Heester

Opera komt met ingebouwde cryptowallet

Robin Heester

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Robin Heester