28 november 2023
Blockchain Stories
Altcoin Coinreview Cryptobeurs Homegrown

Blockport (BPT) – Exchange van Nederlandse komaf

Blockport logo exchange

Blockport.io is een Nederlands project van enkele jonge ondernemers die bezig zijn om een exchange aan te bieden die gericht is op onervaren speculanten. In het kort introduceren zij zichzelf als:

“The complex crypto space makes it difficult for beginners to start trading. Current platforms impose high barriers to entry, because they often lack usability, transparency and education. As a result, many people are discouraged to adopt the crypto economy.”

Blockport ICO

De ICO van Blockcport is al weer een poosje achter ons. Tussen 24 en 28 januari was het mogelijk om ERC-20 BPT tokens te verkrijgen. De crowdfunding was een stuk korter dan de aangegeven vier dagen, de hard cap van 15.000 ETH werd binnen no-time behaald. De individuele cap van deze ICO zat tussen de 0.1 en de 50 ETH. Met een team van initieel negen man is na de ICO afgetrapt om de alpha versie door te ontwikkelen naar een beta versie. Deze is inmiddels gereleased.

Blockport platform

Blockport wil zich gaan richten op de gebruiksvriendelijkheid van trading. Het platform is zowel ontworpen voor beginners, maar is ook voor de geavanceerdere traders geschikt. Je kunt vanaf het platform onder andere BTC, ETH, XRP, LTC en ZEC kopen met zowel Visa, Mastercard, iDeal als Paypal. Wanneer jij besluit je cryptomunten te verkopen kun je het bedrag direct op je rekening laten storten. Verder is vanaf het platform uiteraard je portfolio te bekijken. Je kunt de totale waarde van je portfolio zien in een chart (waar dit bij de meeste exchanges niet mogelijk is). Bij de bekende cryptobeurzen zie je enkel de waarde van je wallet onder het kopje ‘balances’. Je kunt zelfs traden zonder zelf bepaalde bedragen in te vullen, je kunt direct klikken op de grafiek om daar je orders in te stellen. Voor beginnelingen handig, voor experts misschien wat minder.

Blockport beta

En als je al deze ‘voordelen’ ziet kun je je afvragen of het voor de ervaren traders wel zo aantrekkelijk is om hier op te traden. Neem dan vooral een kijkje op de beta versie. Zeer aan te raden om ook het gebruikersaspect te testen. Hier is ook te zien dat je handelaren kunt volgen om hun winst en trade-gedrag te bekijken. Daar kun je je vraagtekens bij hebben (of die mensen niet pumpers/influencers kunnen worden), maar het gaat hier puur over het al behaalde resultaat en niet over beoogde stijgingen die coins kunnen gaan krijgen. Je moet dus wel daadwerkelijk resultaat hebben gehaald op basis van je verleden op Blockport. Het is goed voor te stellen dat de nieuwe onervaren handelaren naar dit platform zullen worden doorverwezen omdat het voor hun een mooi instapje is in de cryptowereld.

Afbeeldingsresultaat voor blockport

Toekomst van de exchange

Uiteraard is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Wat tégen Blockport kan spreken is dat dit een erg jong  team is dat nog maar weinig ervaring heeft. Als je de roadmap bekijkt zie je dat er in Q4 een vijftigtal pairs worden toegevoegd. In 2019 moet het platform ‘de meest populaire cryptovaluta en tokens’ aanbieden.

Blockport (BPT) token

Net als de Binance Coin en bijvoorbeeld de Kucoin Shares is de The Blockport Token (BPT) een utility token die kan worden ingezet om toegang te krijgen tot verschillende trading en social functionalities. BPT is op dit moment enkel te verkrijgen op KuCoin en Idex. Daarbij dient vermeld te worden dat het volume van BPT erg is teruggelopen vergeleken met de weken na de ICO.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Oud-ontwikkelaar van Oyster (PRL) belazert de boel, prijs stort in

Arnold Hubach

Directed Acyclic Graph (DAG) technologie van Universa uitgelegd

Arnold Hubach

Marktupdate: Bitcoin en Bitmex, WaltonChain en Nano

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.