Blockchain Stories

Cryptocurrency Koersen

Thanh Lanh Tran

Live cryptocurrency koersen in dollar en euro voor alle crypto’s.

Alle koersen worden standaard in de Amerikaanse dollar (USD) getoond. Wil je de koers in euro bekijken? Selecteer dan EUR in de dropdown en het crypto koers overzicht wordt in euro getoond. Ook de overzichtspagina’s worden dan in euro getoond

# NaamPrijsVerschil 24uVerschil 7D MarktkapitalisatieVolume 24 uurGrafiek (7D)

Crypto koersen

Op deze pagina vind je alle live prijzen van meer dan 4000 verschillende crypto’s. De koersen worden real-time bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele waarde. Het crypto koers overzicht toont standaard de top 25 coins, maar met de Volgende knop kan je alle overige crypto’s bekijken. De teller staat momenteel op meer dan 4000 cryptomunten.

Naast de real-time prijzen zie je meer informatie over alle munten. Denk aan het verschil in de afgelopen 24 uur, de totale marktkapitalisatie (T = biljoen, B = miljard en M = miljoen), het volume en hoeveel munten er in circulatie zijn. In de grafiek zie je de koersverloop van de afgelopen 7 dagen.

Verschil in de afgelopen 24 uur

Dit is het percentuele verschil van de huidige cryptoprijs en die van 24 uur geleden. Een groene prijs laat een prijsstijging zien en een rode prijs een prijsdaling. In de prijsgrafiek van 7 dagen zie je de algehele trend van de afgelopen week. Zo zie je in één oogopslag of de koers is gestegen of gedaald.

Totale marktkapitalisatie

De totale marktkapitalisatie wordt eenvoudig berekend door de huidige prijs maal het aantal coins of tokens in circulatie te doen. Hiervoor wordt het aantal coins in circulatie gebruikt en niet het echte aantal munten dat in de toekomst beschikbaar wordt.

Voor Bitcoin staat bijvoorbeeld een lager aantal dan 21 miljoen BTC, dit omdat de komende jaren nog een hoop Bitcoin gemined moet worden.

In sommige gevallen vindt er een token burn plaats, dan daalt het aantal munten in circulatie en stijgt de marktkapitalisatie.

Volume 24 uur

Het handelsvolume toont aan hoeveel van een specifieke munt of token verhandeld wordt. Hoe meer handel er in een munt is, hoe hoger de liquiditeit. Bitcoin heeft vrijwel altijd het hoogste handelsvolume en is veruit de populairste cryptocurrency.

Het volume wordt berekend door al het handel van alle crypto exchange bij elkaar op te tellen. Hoewel dit volume makkelijk gemanipuleerd kan worden, wordt zogeheten wash-trading uitgesloten. Dit is nep handelsvolume dat gegenereerd wordt door exchanges.

In circulatie

Het aantal munten of tokens in circulatie geeft aan hoeveel munten of tokens er beschikbaar zijn voor handel. Dit aantal kan stijgen of dalen. Het stijgt wanneer er bijvoorbeeld meer munten gemined worden. Het daalt bij een token burn.

Het aantal in circulatie wordt gebruikt voor het berekenen van de marktkapitalisatie.

Koerspagina’s

Via het overzicht kan je vervolgens doorklikken naar de koerspagina van een specifieke coin, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Hier vindt je uitgebreide informatie over de munt of het token. Daarnaast krijg je meer prijsinformatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer