Blockchain Stories

Wat is AltLayer? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor ALT coin!

Matt
altlayer

Door een uniek platform te bieden dat de schaalbaarheid en veiligheid van cryptovaluta opmerkelijk verbetert, wil AltLayer een revolutie binnen de blockchain-wereld starten.. Met zijn innovatieve benadering van ‘restaked rollups’ en een sterke focus op gebruikersgemak, belooft AltLayer de manier waarop we over Layer 2 oplossingen denken, te transformeren. Dit artikel duikt in wat AltLayer is, zijn technische werking, de mensen erachter, en de toekomstverwachtingen van de ALT coin.

Wat is AltLayer?

AltLayer is een baanbrekend, open en gedecentraliseerd protocol dat de blockchain-technologie opnieuw definieert met zijn ‘Restaked rollups’. Deze technologie verbetert bestaande rollup-frameworks zoals OP Stack, Arbitrum Orbit en ZKStack, door een extra laag van beveiliging en efficiëntie toe te voegen. Het doel van AltLayer is om een hoog schaalbare Layer 2-oplossing te bieden voor blockchain-toepassingen, waardoor congestie op het netwerk en hoge transactiekosten worden aangepakt. Dit maakt AltLayer niet alleen aantrekkelijk voor ontwikkelaars maar ook voor gebruikers die snelle en kosteneffectieve blockchain-oplossingen zoeken.

De ALT-token speelt een cruciale rol binnen het AltLayer-ecosysteem. Het wordt gebruikt voor het betalen van transactiekosten, toegang tot exclusieve functies en diensten, en deelname aan de governance van het platform. Dit stimuleert niet alleen participatie en groei van het ecosysteem maar verzekert ook dat gebruikers direct betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van het platform.

Oprichters van AltLayer

Aan het roer van AltLayer staat Dr. Yaoqi Jia, een gerespecteerde naam in de crypto-industrie met ervaring als directeur bij Parity Asia en mede-oprichter/CTO bij Ziliqa. Onder zijn leiding, en met steun van gerenommeerde investeerders zoals Polychain Capital en Binance Labs, is AltLayer gepositioneerd voor toekomstige groei en innovatie.

Technische werking van AltLayer

AltLayer markeert een significante evolutie in blockchain-technologie met zijn unieke benadering van schaalbaarheid en beveiliging door middel van ‘restaked rollups’. Dit geavanceerde systeem combineert de kracht van zowel Optimistic als zk-Rollups, verrijkt met de innovatie van EigenLayer’s restaking mechanisme. Hieronder duiken we dieper in de technische werking van AltLayer en belichten we de kerncomponenten die dit platform onderscheiden.

Restaked Rollups: Het hart van AltLayer

AltLayer’s innovatie ligt in zijn restaked rollups, die een extra beveiligingslaag toevoegen door het EigenLayer restaking mechanisme. Dit mechanisme verhoogt niet alleen de beveiliging maar verbetert ook de decentralisatie, interoperabiliteit, en schaalbaarheid van het netwerk. Door de integratie van zowel Optimistic als zk-Rollups technologieën, kan AltLayer een brede reeks toepassingen ondersteunen, van eenvoudige transacties tot complexe smart contract interacties.

Actively Validated Services (AVS)

De kracht van AltLayer wordt verder versterkt door drie kernservices, gezamenlijk bekend als Actively Validated Services (AVS), die elk een specifieke rol spelen binnen het ecosysteem:

 • VITAL (Decentralized Verification): VITAL zorgt voor de gedecentraliseerde verificatie van de rollup-staat, waarbij het gebruikmaakt van community-betrokkenheid om de integriteit en correctheid van transacties te waarborgen. Dit systeem is essentieel voor het handhaven van transparantie en beveiliging binnen het AltLayer-netwerk.
 • MACH (Fast Finality): MACH biedt snelle finaliteit van transacties, wat cruciaal is voor het verminderen van wachttijden en het verhogen van de efficiëntie van het netwerk. Door de transactiebevestigingstijd te reduceren tot onder de 10 seconden, staat MACH aan de basis van AltLayer’s belofte voor snelheid en schaalbaarheid.
 • SQUAD (Decentralized Sequencing): SQUAD decentraliseert het sequencingsproces door de AltLayer-gemeenschap te betrekken als sequencers en stakers. Deze aanpak minimaliseert het risico op centrale punten van falen en vergroot de weerbaarheid van het netwerk tegen censuur en manipulatie.

Rollups-as-a-Service (RaaS) en Ephemeral Rollups

Naast de technische kerncomponenten biedt AltLayer ook een no-code Rollups-as-a-Service (RaaS) platform, waarmee gebruikers gemakkelijk aangepaste rollups kunnen lanceren. Dit platform is ontworpen om de ontwikkeling van dApps toegankelijker te maken, met ondersteuning voor verschillende smart contract talen en frameworks.

Een ander opmerkelijk kenmerk van AltLayer is de introductie van ephemeral rollups. Deze tijdelijke rollups kunnen snel worden opgezet voor specifieke toepassingen en worden afgebouwd zodra ze niet meer nodig zijn, waardoor ze een duurzame en kostenbesparende oplossing bieden voor projecten met wisselende schaalbaarheidsbehoeften.

werking altlayer

ALT tokenomics

De ALT-token is de drijvende kracht achter het AltLayer-ecosysteem. Met een totale voorraad van 10 miljard tokens, speelt ALT een cruciale rol bij het ondersteunen van groei en gebruikersparticipatie binnen het platform. Van deze voorraad was 1,1 miljard, ofwel 11%, beschikbaar in de omloop vanaf de lancering. De ALT-token wordt gebruikt voor het betalen van transactiekosten, het toegang krijgen tot exclusieve functies, diensten en het deelnemen aan het governance-proces van AltLayer. Dit zorgt voor een inclusieve en democratische omgeving waarin gebruikers direct invloed hebben op de richting van het platform. Tokens komen in omloop via een gestructureerd distributieplan, ontworpen om een evenwichtige en duurzame groei van het ecosysteem te bevorderen.

tokenomics altlayer

Concurrentie van AltLayer

AltLayer bevindt zich in een competitief landschap met enkele opmerkelijke concurrenten:

 • Arbitrum en Optimism: Beide platforms bieden Layer 2 scaling oplossingen voor Ethereum met gebruik van Optimistic Rollups. Ze zijn concurrenten vanwege hun vergelijkbare doel om transactiesnelheden te verhogen en kosten te verlagen, maar missen de restaked rollup-functie van AltLayer.
 • Polygon: Biedt een multi-chain scaling oplossing die streeft naar het verbeteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid van Ethereum. Hoewel Polygon zich richt op een bredere reeks oplossingen, concurreert het direct met AltLayer in de ruimte van schaalbare blockchain-infrastructuren.
 • StarkWare: Maakt gebruik van zk-rollups om de schaalbaarheid en privacy van blockchain-transacties te verbeteren. Dit platform is een concurrent door zijn focus op Zero-Knowledge proof technologie, iets wat AltLayer ook omarmt binnen zijn ecosysteem.

AltLayer vs. Ethereum

Hoewel AltLayer en Ethereum (ETH) beide blockchain-platformen zijn, verschillen ze aanzienlijk in hun benadering en technologie. Ethereum, als Layer 1-oplossing, dient als de basislaag waarop AltLayer, een Layer 2 oplossing, bouwt om schaalbaarheids- en snelheidsproblemen aan te pakken. AltLayer introduceert ‘restaked rollups’ en een Rollups-as-a-Service (RaaS) platform om snellere transacties en lagere kosten te realiseren, terwijl Ethereum zich richt op decentralisatie en beveiliging op de basislaag. Door deze synergie verbetert AltLayer de efficiëntie van Ethereum zonder de inherente beveiliging en decentralisatie te compromitteren.

Wat kun je met AltLayer doen?

Met AltLayer kun je als ontwikkelaar of blockchain-enthousiast de schaalbaarheid van applicaties vergroten zonder diepgaande technische kennis. Dankzij de no-code Rollups-as-a-Service (RaaS) kunnen gebruikers met enkele muisklikken een op maat gemaakte rollup lanceren. Dit biedt een snelle en efficiënte oplossing voor het opzetten van gedecentraliseerde applicaties (dApps), mini-games, game-toernooien, NFT-mintingprojecten en meer. AltLayer faciliteert snellere transacties tegen lagere kosten met behoud van hoge beveiligingsstandaarden, ideaal voor projecten die te kampen hebben met hoge TPS-eisen. Daarnaast biedt AltLayer ephemeral rollups, die ontwikkelaars in staat stellen om snel schaalbare applicaties te creëren die na gebruik weer kunnen worden afgebouwd, wat zorgt voor een efficiënt gebruik van bronnen en capaciteit.

features altlayer

Voordelen van AltLayer

AltLayer kent meerdere voordelen, waaronder:

 • Verbeterde schaalbaarheid en snelheid: Snellere transacties en lagere kosten.
 • Hoge beveiliging: Sterke L1-beveiligingsgaranties met gedecentraliseerde verificatie.
 • Gebruiksgemak: No-code RaaS platform maakt het eenvoudig om rollups te lanceren.
 • Flexibiliteit: Ondersteunt zowel permanente als ephemeral rollups.
 • Innovatie: Introduceert unieke ‘restaked rollups’ voor extra beveiliging.

Nadelen van AltLayer

De nadelen van AltLayer zijn:

 • Concurrentiedruk: Sterke concurrentie van gevestigde Layer 2-oplossingen.
 • Complexiteit: Voor sommige gebruikers kan de technologie achter AltLayer complex lijken.
 • Adoptie: Als relatief nieuw platform kan de adoptiegraad variëren.

Waarom stijgt de ALT prijs?

De prijs van ALT kan sterk stijgen door de unieke positie van AltLayer in de markt. De combinatie van restaked rollups, een no-code RaaS platform, en de mogelijkheid om zowel permanente als ephemeral rollups te creëren, onderscheidt AltLayer van concurrenten. Dit trekt ontwikkelaars en investeerders aan die op zoek zijn naar geavanceerde, schaalbare blockchain-oplossingen. Daarnaast draagt de voortdurende ontwikkeling en uitbreiding van het ecosysteem, zoals de ondersteuning voor niet-EVM stack rollups en de integratie met andere blockchain-frameworks, bij aan het vertrouwen en de interesse in ALT. De groeiende adoptie en het innovatieve aanbod stimuleren de vraag naar ALT, wat leidt tot een potentiële prijsstijging.

Hoe kun je AltLayer (ALT) kopen?

Om ALT tokens van AltLayer te kopen, kun je terecht bij populaire cryptocurrency exchanges zoals Bitvavo en Bybit. Deze platforms zijn gekozen vanwege hun voordelen specifiek voor Nederlandse gebruikers. Bitvavo, gevestigd in Nederland, biedt het gemak van transacties in euro’s met relatief lage handelskosten, wat het voor Nederlandse investeerders een aantrekkelijke optie maakt.

Daarnaast ontvang je nu 10 euro gratis ALT en kan je tot €10.000 gratis handelen bij Bitvavo.

Bybit staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en veilige handelsomgeving, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het kopen van ALT. Beide exchanges benadrukken veiligheid en gebruiksgemak, essentieel voor zowel beginnende als ervaren crypto-investeerders.

Bij Bybit ontvang je nu tot 40 USDT gratis en 10% korting op de handelskosten.

Geschikte wallets voor AltLayer (ALT)

Voor het opslaan van ALT tokens zijn er verschillende wallets beschikbaar die zowel veiligheid als gebruiksgemak bieden. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor zijn geschikt voor het veilig bewaren van ALT, aangezien ze offline opslag bieden, wat de kans op hackpogingen minimaliseert. Voor gebruikers die voorkeur geven aan toegankelijkheid, zijn er ook software wallets zoals MetaMask en Trust Wallet die ondersteuning bieden voor ALT. Deze wallets zijn ideaal voor dagelijks gebruik en bieden een goede balans tussen veiligheid en gebruiksgemak.

Technische analyse ALT

De huidige prijs van ALT staat op 0,538 euro, wat wijst op een interessant moment voor potentiële investeerders. De Fear & Greed Index staat op 71, wat aangeeft dat het marktsentiment neigt naar ‘Greed’ (hebzucht), een teken dat investeerders positief zijn over de toekomstige prijsontwikkelingen. Echter, het algemene marktsentiment is bearish, wat suggereert dat er op korte termijn voorzichtigheid geboden is. Met een volatiliteit van 9,85% en 47% groene dagen in de laatste 30 dagen, toont ALT een matige volatiliteit en een redelijke kans op winstgevende dagen.

De Relative Strength Index (RSI) staat op 50,26, wat aangeeft dat ALT momenteel in een neutrale zone bevindt en niet overgekocht of oververkocht is. Dit biedt ruimte voor potentiële groei zonder onmiddellijke risico’s op een scherpe correctie. De marktkapitalisatie van 586,53 miljoen euro en een dominantie van 0,02% in de markt tonen dat ALT nog veel ruimte heeft voor groei binnen het bredere crypto-ecosysteem.

Gezien deze indicatoren, kunnen we concluderen dat ALT zich in een interessante fase bevindt met potentieel voor zowel korte- als langetermijngroei. Investeerders dienen echter de bearish sentimenten en de huidige volatiliteit in acht te nemen, en hun investeringen dienovereenkomstig aan te passen.

Koersverwachting voor AltLayer

De koersverwachting van AltLayer voor de komende jaren ziet er veelbelovend uit volgens de analyses uit Artikel 2. Voor 2024 wordt voorspeld dat de prijs van ALT binnen een bereik van $0,533352 en $2,51 zal handelen. Dit impliceert dat, mocht ALT het hogere prijsdoel bereiken, het een stijging van 367,49% kan ervaren, wat de prijs op $2,51 zou zetten. Deze aanzienlijke potentiële stijging onderstreept het vertrouwen van analisten in het vermogen van AltLayer om positief te presteren in de steeds evoluerende cryptomarkt.

Vooruitkijkend naar 2025, blijft de verwachting optimistisch met een vergelijkbare prijsrange als voor 2024. Deze constante positieve outlook wijst op een sterke geloofwaardigheid in de lange termijn potentie van AltLayer, mede dankzij zijn technologische innovaties en de groeiende adoptie van blockchain-technologieën. Het feit dat de koersverwachting stabiel blijft op de lange termijn, suggereert dat AltLayer gezien wordt als een duurzame investering binnen de crypto-sector.

Tegen 2030 wordt de koers van AltLayer voorspeld tussen $1,336478 en $2,17 te liggen, wat een groei van 303,15% betekent als het de hogere doelstelling bereikt. Deze progressieve stijging toont het vertrouwen in AltLayer’s vermogen om zich aan te passen en te innoveren binnen de snel veranderende cryptomarkt. De voortdurende ontwikkeling van het platform en de uitbreiding van zijn ecosysteem zijn waarschijnlijk belangrijke factoren die bijdragen aan deze positieve koersverwachting.

Is AltLayer een slimme investering?

Gezien de positieve koersverwachtingen en de innovatieve technologie achter AltLayer, lijkt het een aantrekkelijke optie voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de toekomst van blockchain en cryptovaluta. De focus van AltLayer op schaalbaarheidsoplossingen, gedecentraliseerde verificatie en het aanbieden van een gebruiksvriendelijk platform voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, positioneert het als een sterke speler in de markt. Bovendien, met de ondersteuning van prominente investeerders en een toegewijd ontwikkelingsteam, heeft AltLayer het potentieel om zijn visie op de lange termijn te realiseren.

Investeerders dienen echter rekening te houden met de volatiliteit van de cryptomarkt en de bearish sentimenten die momenteel heersen. Zoals met elke investering, is het aan te raden om een grondige eigen analyse te doen en eventueel het advies van financiële adviseurs in te winnen. Het investeren in AltLayer kan een slimme zet zijn voor diegenen die geloven in de technologische vooruitgang die AltLayer biedt, mits dit past binnen een goed doordachte investeringsstrategie.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer