Blockchain Stories

Beginnen met cryptocurrency: bitcoin en meer

Gastredacteur
Beginnen met cryptocurrency

De wereld van cryptomunten en blockchains is prachtig, maar tegelijkertijd ook erg hard en soms wat onoverzichtelijk.

Blockchain Stories helpt je graag een handje met deze ‘beginnen met cryptocurrency’ pagina. We hebben speciaal voor jou een collectie gemaakt van onze artikelen die nuttig zijn voor starters in de wereld van crypto.

Bitcoin

First things first. Als je wil beginnen met cryptocurrency is het handig om eerst kennis te maken met de cryptomunt waar het allemaal mee begon: bitcoin (BTC). In verschillende guides leggen we je uit hoe je kunt beginnen met cryptocurrency. Zo leggen we je stap voor stap uit hoe je Bitcoin kunt kopen. Als je echt aan de gang wil met bitcoin is het ook handig om te weten wat een bitcoin adres precies is. Bitcoin is nooit klaar, er staan een aantal mooie updates op de agenda.

Andere cryptomunten (altcoins)

Bitcoin was dan misschien de eerste cryptomunt, maar er zijn er ondertussen tienduizenden. Alle andere munten worden altcoins genoemd. In uitgebreide artikelen bespreken we een aantal van deze coins. De lijst wordt steeds langer, dus kom gerust nog eens terug.

Elk netwerk heeft zijn eigen aanpak, sommige blockchainnetwerken maken gebruik van staking of mining en anderen hebben masternodes. Deze nodes hebben vaak wat meer te vertellen dan normale nodes op het netwerk.

Investeren in crypto voor lange termijn

Iedereen heeft zijn eigen doel. Sommige willen investeren en er niet meer aanzitten en anderen willen handelen in crypto.

Wanneer je wil investeren in crypto dan kan je dit via het Nederlandse platform Bitvavo doen. Hier kan je niet alleen betalen met iDEAL en Bancontact, maar je ontvangt ook nog eens €10 gratis crypto.

  • Bitvavo, Nederlandse exchange met 225+ munten.

Handelen in cryptocurrency

Handelen op een cryptobeurs kan lastig zijn. Je moet jouw cryptovaluta naar de beurs sturen, daarna is het van belang om te weten hoe én wat je koopt. Tot slot moet je jouw munten ook weer netjes in jouw eigen wallet zien te krijgen.

Crypto exchanges om te handelen:

  • Bybit, internationale crypto exchange.
  • MEXC, internationale crypto exchange met zeer groot aanbod.

Wij helpen je in onze guide graag een handje: handelen in cryptocurrency.

Een ander onderdeel van het handelen in cryptomunten is technische analyse. Wij proberen in een wekelijks artikel aspecten van technische analyse uit te leggen.

Achtergrondinformatie

Over blockchains en crypto raak je eigenlijk nooit uitgepraat. De ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat het soms moeilijk is om het bij te houden. Wij hebben een paar artikelen op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Ingewikkelde onderwerpen simpel uitgelegd:
Blockchains: Hoe werken blockchains? Een beknopte uitleg.
Cryptocurrency als betaalmiddel: Hoe werkt dat?
ICO’s uitgelegd: Een uitleg over het hoe en waarom van ICO’s.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuws ontwikkelingen? Volg ons dan op social media. Twitter, Facebook en Telegram zijn super handig om up to date te blijven.

Beginnen met cryptocurrency: handige linkjes

Binance: De grootste cryptobeurs van dit moment.
Bitcoin Magazine NL: Crypto nieuws en interviews.
Bitcoin Whitepaper: Hier lees je de whitepaper van bitcoin.
Coinbase: Grootste cryptobeurs van Amerika, werkt ook met iDeal.
CoinMarketCap.com: Hier vind je alle actuele prijzen van cryptocurrency’s.
Coinmerce: Bitcoin, Ether, Litecoin en een hele hoop andere altcoins zijn hier te koop.
Cryptin.eu: Cryptocurrency, blockchain en Bitcoin in begrijpelijke taal.
Delta: Een erg gebruiksvriendelijke app om de koersen van jouw gekochte coins in de gaten te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer