Blockchain Stories

Hoe crypto kopen met iDEAL, Bancontact of creditcard?

Thanh Lanh Tran

De vraag naar crypto wordt steeds groter en steeds meer mensen investeren in crypto. Er bestaan vandaag de dag tientallen platforms die het kopen van crypto mogelijk maken, maar ze bieden niet allemaal iDEAL of Bancontact ook en ze zijn niet allemaal even gebruiksvriendelijk. Zeker als beginner in de cryptomarkt wil je een gebruiksvriendelijk platform, maar ook een cryptoplatform gefocust op de lange termijn.

Allereerst is het belangrijk om de risico’s in kaart te brengen. Investeren in crypto is zeer risicovol door de volatiele aard van crypto. Hierbij zijn altcoins (andere coins dan Bitcoin) een stuk volatieler dan Bitcoin. Het is dus belangrijk om voor jezelf eerst een plan te maken hoeveel geld je kan missen en bereid bent te verliezen. Het kan namelijk zo zijn dat jouw crypto flink in waarde zakt met alle gevolgen van dien.

Belangrijke zaken bij het kopen van crypto:

 • Crypto’s zijn volatiel en kunnen sterke marktschommelingen doormaken.
 • Besteed niet meer aan crypto dan je kan missen, houd het leuk.
 • Je betaalt bij crypto per transactie, je wil deze kosten zo laag mogelijk houden.
 • Sommige partijen brengen ook kosten in rekening voor iDEAL.
 • Er zijn duizenden verschillende coins en tokens, lees je goed in de verschillende projecten. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen onderzoek. Risicospreiding is hier key.
 • Om iDEAL te mogen aanbieden is een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) noodzakelijk.

Op deze pagina beschrijven wij twee manieren hoe je crypto kan kopen met iDEAL, PayPal en Bancontact als beginner. Er zijn meerdere brokers en exchanges die crypto aanbieden, wij hebben gekozen voor de goedkoopste exchanges in de markt. Beide exchanges zijn gefocust op de beginner, maar ook op de ervaren crypto trader.

Handleiding cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Bitvavo is de marktleider in Nederland en biedt meer dan 270 verschillende crypto’s aan die je kan kopen met iDEAL (gratis), Bancontact (gratis), PayPal (2% aan kosten) en creditcard (1% aan kosten). De gemakkelijke app maakt Bitvavo geschikt voor de beginner, maar de geavanceerde omgeving is perfect geschikt voor de ervaren trader.

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank, heeft meer dan 1,6 miljoen klanten en biedt een accountverzekering tot €100.000. De kosten van Bitvavo zijn 0.25% per transactie (dit is de eerste 7 dagen gratis tot €10.000).

 1. Maak een account aan bij Bitvavo (je ontvangt nu €10 gratis crypto).
 2. Verifieer je account (dit duurt ongeveer 5 minuten)
 3. Wanneer je 10 euro stort ontvang je de bonus van 10 euro. Doe een storting van minimaal 5 euro.
 4. Na je storting staat je tegoed in je account, dit kan je vervolgens investeren in een crypto naar keuze.
 5. Klik bijvoorbeeld op Bitcoin en voer in hoeveel euro je wil omzetten naar BTC. Je ziet direct hoeveel fee en spread dit kost.
 6. Klik op Kopen, vervolgens op Bevestigen en betalen om Bitcoin te kopen.
 7. Je hebt nu succesvol crypto gekocht.
bitvavo bitcoin kopen ideal
Stappen crypto kopen bij Bitvavo

In dit geval wordt je Bitcoin direct toegevoegd aan je wallet en kan je de koersen in de gaten houden. Je kan zelf bepalen hoeveel euro je wil investeren in iedere crypto en je kan dit verspreiden over meerdere projecten (met een minimum van €5).

Bekijk deze handleiding als je je crypto weer wil verkopen.

Handleiding crypto kopen bij Bybit

Bybit powered by SATOS is een grote internationale exchange met een speciale Nederlandse omgeving. Ze werken samen met SATOS, die een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. Dit betekent dat SATOS alle fondsen en wallets beheert. Belgen gebruiken gewoon de internationale exchange.

Ook kan je hier eenvoudig met iDEAL, Bancontact en creditcard cryptocurrency kopen. De kosten van Bybit powered by SATOS is ook 0.25%, maar het aanbod is een stuk groter dan die van Bitvavo. Je kan hier meer dan 700 crypto’s kopen, Bybit biedt launchpools aan en je kan handelen met een hefboom tot wel 5x.

Een handleiding hoe Bybit werkt:

 1. Maak een account aan via deze link (je ontvangt nu 10% korting en tot wel $40 bonus).
 2. Voer de verificaties uit.
 3. Klik op Koop crypto (of Buy Crypto) en vervolgens op Geld storten (of Fiat Deposit).
 4. Hier kan je kiezen voor een storting via iDEAL, bankoverschrijving, Bancontact (voor Belgen) of creditcard.
 5. Wanneer je minimaal $100 stort ontvang je $20 aan USDT.
 6. Na je storting heb je EUR in je Funding wallet (onder Fiat).
 7. Je kan dit op twee manieren omzetten naar crypto:
  • Via Kopen met één Klik, hier kan je direct je eurobalans omzetten naar alle gewenste crypto’s (makkelijkst)
  • Via een Euromarkt omzetten naar USDT en vervolgens verhandelen via een USDT handelspaar. Dit is de goedkoopste optie.

Meestal ontvang je je crypto binnen enkele minuten, dit is afhankelijk van welke methode je hebt gekozen om je crypto te kopen. Als je hebt gekozen voor een limietorder dan zal je moeten wachten totdat de opgegeven prijs wordt bereikt. Ook bij Bybit kan je zelf kiezen in welke projecten je wil investeren en verspreiden over meerdere projecten.

euro storten met ideal bybit

Houd er rekening mee dat sommige diensten zijn uitgeschakeld voor de Nederlandse markt, denk aan derivaten en opties handel.

Wat is er mis met andere crypto brokers en exchanges in Nederland?

Wij hebben gekozen voor Bitvavo en Bybit, omdat zij de twee grootste en goedkoopste crypto exchanges in Nederland zijn. Je hebt nog tientallen andere brokers die crypto aanbieden, deze zijn vaak duurder, hebben een kleiner aanbod of zijn gewoon niet zo gemakkelijk in gebruik.

Andere crypto brokers in Nederland met een registratie bij DNB:

 • Coinmerce: Duurder, traag platform, maar wel groot aanbod (350+).
 • Crypto.com: Duurder via de app, maar wel makkelijk.
 • BLOX: Kleiner aanbod, duur en zeer gelimiteerde app.
 • Coinbase: Erg duur (1.49%).
 • Bitmymoney: Zeer klein aanbod en hogere fees.
 • Knaken: Hoge fees, vaste kosten en kleiner aanbod.
 • Finst: Kleiner aanbod en nog in ontwikkeling.

Dit betekent overigens niet dat deze crypto bedrijven slecht zijn. Ze bieden allen crypto aan met iDEAL, hebben een registratie bij DNB en zullen de crypto leveren in je wallet. Het is simpelweg zonde om teveel kosten te betalen voor een transactie als dit ook lager kan.

De hoge kosten van bijvoorbeeld Coinbase van 1.49% zorgen voor een fee van €1,49 bij een transactie van €100. Dit betekent dat je direct na aankoop van je crypto 1,49% in de min staat.

Daarnaast zijn er ook exchanges die wel diensten aanbieden in Nederland, maar geen registratie hebben bij De Nederlandsche Bank. In sommige gevallen bieden zij ook iDEAL aan via een schimmige constructie via BTC Direct. Dit gaat altijd gepaard met hoge kosten voor de eindgebruiker.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer