Blockchain Stories

Wat is Injective Protocol? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor INJ coin!

Matt
injective-protocol-wat-is-het-verwachting

Injective Protocol belooft de brug te slaan tussen traditionele financiële markten en de bloeiende wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Het streeft ernaar om een einde te maken aan de beperkingen en uitdagingen die handelaren en ontwikkelaars tegenkomen op bestaande platforms. Met zijn geavanceerde technologieën en gebruikergerichte benadering, wil Injective Protocol de toegang tot en de efficiëntie van financiële diensten opnieuw definiëren.

Wat is Injective Protocol?

Injective Protocol is een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) dat zich richt op het aanbieden van cross-chain margin trading, derivaten en forex futures trading. Dit platform, gebouwd op de Cosmos blockchain als een Layer 2-toepassing, onderscheidt zich door het gebruik van cross-chain bridges. Hierdoor kunnen gebruikers cryptocurrencies van verschillende platforms, zoals Ethereum en Polkadot, verhandelen zonder de noodzaak van gecentraliseerde tussenpersonen.

In tegenstelling tot andere populaire DEXen, die vertrouwen op het geautomatiseerde market maker (AMM) model voor liquiditeitsbeheer, volgt Injective het orderboekmodel. Dit model is al jaren in gebruik bij gecentraliseerde beurzen voor aandelen en crypto. Injective streeft ernaar de efficiëntie van traditionele financiën te combineren met de transparantie van gedecentraliseerde uitwisselingen.

Traders op het Injective Platform betalen geen netwerk gas fees voor elke transactie, maar standaard market maker en taker fees met INJ coins. INJ dient ook als het governance token van het platform en een staking mechanisme om de blockchain van Injective te ondersteunen, gebaseerd op Proof of Stake.

Geschiedenis van Injective Protocol

Injective Protocol werd opgericht met de visie om een volledig gedecentraliseerde financiële sector te realiseren. Het trok al snel de aandacht en financiering van belangrijke investeerders, waaronder Pantera Capital en Mark Cuban, waardoor het zich kon positioneren als een belangrijke speler in de DeFi-ruimte.

Oprichters van Injective Protocol

Injective is opgericht door Eric Chen en Albert Chin. Chen, met een achtergrond in financiën van de Stern School of New York University, en Chin, een softwareontwikkelaar van Stanford University, brengen een rijke ervaring vanuit zowel de financiële als de technologische wereld. Hun gezamenlijke visie drijft het platform en de gemeenschap die eromheen is gebouwd.

Technische werking van Injective Protocol

Injective Protocol biedt een technisch geavanceerd platform dat zich richt op het oplossen van enkele kernproblemen binnen de DeFi-sector, zoals hoge transactiekosten, lage doorvoersnelheden, en beperkte toegang tot een breed scala aan financiële instrumenten. Hier is een diepgaande blik op enkele van de sleutelelementen die de technische werking van Injective Protocol onderbouwen:

Injective Chain

De Injective Chain is het kloppende hart van het protocol en biedt een robuuste infrastructuur voor de uitvoering van gedecentraliseerde handel zonder toestemming. Deze high-performance blockchain is speciaal ontworpen voor de behoeften van de moderne handelaar, met functies zoals een volledig gedecentraliseerd orderboek, zero-knowledge proofs voor verbeterde privacy, en cross-chain handelsmogelijkheden. Het unieke aan de Injective Chain is dat het ontwikkelaars in staat stelt om hun eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en te implementeren, wat een breed scala aan financiële diensten en producten mogelijk maakt.

injective protocol werking

Peggy Bridge

Een essentieel onderdeel van Injective Protocol’s cross-chain functionaliteit is de Peggy Bridge, die een naadloze verbinding vormt tussen de Ethereum blockchain en de Injective Chain. Deze brug maakt het mogelijk voor gebruikers om ERC-20 tokens gemakkelijk over te zetten naar Injective’s eigen platform, waardoor de deuren worden geopend voor een veel breder scala aan handelsactiviteiten en -mogelijkheden. De implementatie van de Peggy Bridge is een cruciale stap in het realiseren van ware interoperabiliteit binnen de DeFi-sector, waardoor gebruikers niet langer beperkt zijn tot de silo’s van individuele blockchains.

Trade Execution Coordinator (TEC)

Een innovatief aspect van de Injective Exchange is de Trade Execution Coordinator (TEC), die ontworpen is om een eerlijk en transparant handelsmilieu te waarborgen. De TEC voorkomt effectief handelsvoorrang, ook bekend als front-running, door een mechanisme in te voeren dat de volgorde van transacties handhaaft. Dit zorgt ervoor dat orders worden uitgevoerd in de volgorde waarin ze zijn ontvangen, waardoor de integriteit van het handelsproces wordt beschermd en alle gebruikers gelijke toegang krijgen tot handelsmogelijkheden.

Governance en staking

Injective Protocol bevordert een gemeenschapsgestuurd governance model, waarbij INJ tokenhouders de mogelijkheid hebben om voorstellen in te dienen en te stemmen over cruciale aspecten van het platform, waaronder protocolupgrades en de toewijzing van middelen. Bovendien stimuleert het staking mechanisme van Injective gebruikers om hun tokens te vergrendelen, waardoor ze niet alleen bijdragen aan de netwerkbeveiliging maar ook beloningen verdienen voor hun deelname.

De rol van de INJ-token

INJ is het token van het Injective Protocol en speelt een cruciale rol binnen het ecosysteem. Het dient als het primaire middel voor het betalen van transactiekosten, governance, en als staking mechanisme voor netwerkbeveiliging. De INJ-token faciliteert ook een unieke deflatoire mechanisme; tokens gebruikt voor transactiekosten en bepaalde netwerkoperaties worden periodiek verbrand, waardoor de totale voorraad afneemt.

De maximale voorraad van INJ is gelimiteerd tot 100 miljard tokens, waarvan de verspreiding wordt gereguleerd door het protocol om inflatie te beheren en de waarde voor tokenhouders te behouden. Dit ontwerp stimuleert niet alleen deelnemers om actief bij te dragen aan het ecosysteem, maar bevordert ook een gezonde economische omgeving voor het protocol.

injective protocol tokens

Welk probleem lost Injective Protocol op?

Injective Protocol richt zich op meerdere knelpunten binnen de huidige DeFi- en tradingecosystemen. Voornamelijk lost het problemen op van hoge transactiekosten, gebrek aan cross-chain interoperabiliteit, en beperkte toegang tot diverse financiële instrumenten. Door een Layer 2-oplossing op Cosmos te bouwen, elimineert Injective de noodzaak voor dure gas fees en maakt het snelle en efficiënte transacties mogelijk. Daarnaast faciliteert het naadloze cross-chain transacties, waardoor gebruikers activa tussen verschillende blockchains kunnen verhandelen zonder centrale tussenpersonen. Dit opent de deur naar een meer inclusieve en gevarieerde financiële markt.

Voordelen van Injective Protocol

Dit zijn de voordelen van Injective Protocol:

 • Lage transactiekosten: Door gas fees te elimineren, biedt Injective kosteneffectieve trading.
 • Cross-chain handel: Maakt handel over verschillende blockchains mogelijk.
 • Orderboekmodel: Biedt een efficiënte en transparante handelservaring.
 • Deflatoir tokenmodel: Stimuleert waardebehoud van de INJ-token.
 • Gemeenschapsgestuurde governance: Geeft houders van INJ-tokens een stem in het protocol.

Nadelen van Injective Protocol

Dit zijn de nadelen van Injective Protocol:

 • Technische complexiteit: Kan intimiderend zijn voor nieuwe gebruikers.
 • Concurrentiedruk: Staat tegenover gevestigde platforms met grote gebruikersbases.
 • Adoptiebarrières: De overgang naar een nieuwe DEX kan voor sommige gebruikers en ontwikkelaars uitdagend zijn.
 • Marktvolatiliteit: Crypto- en DeFi-markten zijn inherent volatiel, wat risico’s met zich meebrengt voor investeerders.

Concurrentie van Injective Protocol

Injective Protocol bevindt zich in een competitieve ruimte met verschillende prominente concurrenten, elk met hun eigen benadering van gedecentraliseerde financiën (DeFi):

 • Uniswap: Een leidend gedecentraliseerd uitwisselingsplatform dat gebruikmaakt van het Automated Market Maker (AMM) model. Uniswap is een directe concurrent vanwege zijn dominante positie in de DeFi-markt en innovatieve liquiditeitsoplossingen.
 • Bancor: Nog een pionier in het AMM-segment, biedt unieke oplossingen voor liquiditeitsvoorziening en minimale impermanente verlies. Hun benadering verschilt van Injective door hun focus op single-token exposure.
 • 0x: Een infrastructuurprotocol voor de uitwisseling van token en assets over verschillende blockchains. De overeenkomsten in de orderboekbenadering maken 0x een relevante concurrent voor Injective.

Hoe kun je Injective Protocol (INJ) kopen?

INJ, de native token van Injective Protocol, is beschikbaar op meerdere exchanges, waaronder Bitvavo en Bybit. Bitvavo, een Nederlandse exchange, staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, lage transactiekosten en sterke beveiligingsmaatregelen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor Nederlandse investeerders.

Bybit, daarentegen, wordt geprezen voor zijn geavanceerde handelsmogelijkheden en eveneens competitieve kostenstructuur. Beide platforms bieden een toegankelijke en veilige omgeving voor het kopen en verhandelen van INJ, waardoor ze uitstekende opties zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Geschikte wallets voor Injective Protocol (INJ)

INJ-tokens kunnen worden opgeslagen in verschillende wallets die compatibel zijn met ERC-20-tokens, gezien de cross-chain functionaliteit van Injective Protocol. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor bieden de hoogste beveiliging door je tokens offline te bewaren. Software wallets zoals MetaMask en Trust Wallet bieden dan weer meer gebruiksgemak en directe toegang tot DeFi-applicaties. Het kiezen van de juiste wallet hangt af van je persoonlijke voorkeur voor beveiliging versus gemak.

Technische analyse Injective Protocol

Injective Protocol (INJ) vertoont een verrassende dynamiek in de huidige cryptomarkt, met een huidige prijs van $36,89. De marktkapitalisatie staat op $3,44 miljard, wat wijst op een aanzienlijke positie in de markt, ondanks een relatief lage dominantie van 0,14%. De volatiliteit van INJ is hoog, met 9,97%, wat duidt op significante prijsschommelingen die kunnen leiden tot zowel kansen als risico’s voor traders. Een belangrijk aspect om te benadrukken is de verhouding tussen volume en marktkapitalisatie van 0,2348, wat suggereert dat er een gezonde handelsactiviteit rond het token is. Daarnaast wijst de Fear & Greed Index van 74, aangevend ‘Greed’, op een sterke marktsentiment, waarbij het algemene sentiment rond INJ bullish lijkt te zijn.

Technische indicatoren geven een gemengd beeld. De huidige prijs ligt net onder de 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van $37,17, wat kan duiden op een potentiële weerstand op korte termijn. Echter, de prijs is aanzienlijk hoger dan de 200-daagse SMA van $24,21, wat wijst op een sterke onderliggende bullish trend op langere termijn. De 14-daagse Relative Strength Index (RSI) van 42,12 bevindt zich in het neutrale gebied, wat ruimte biedt voor zowel opwaartse als neerwaartse bewegingen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat INJ van zijn all-time high (ATH) van $52,56, bereikt op 14 maart 2024, momenteel ongeveer 30% lager is, wat zou kunnen wijzen op een aantrekkelijk instappunt als men gelooft in het toekomstige herstel van de prijs.

Gezien de technische en sentimentele indicatoren, samen met een positieve prijsvoorspelling van $47,57 (een stijging van 30,58%), lijkt Injective Protocol gepositioneerd voor potentiële toekomstige groei. Echter, de hoge volatiliteit en supply inflatie van 27,94% benadrukken het belang van voorzichtigheid en verder onderzoek. Potentiële investeerders en traders moeten rekening houden met deze factoren en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen, waarbij ze zich bewust zijn van zowel de korte- als lange-termijn perspectieven van de markt. De balans tussen de huidige technische standpunten en het algemene marktsentiment kan cruciale inzichten bieden voor diegenen die overwegen om in INJ te investeren.

Koersverwachting voor Injective Protocol

Sinds de lancering op de Binance Launchpad in oktober 2020 voor $0,40, heeft de prijs van Injective (INJ) een opmerkelijke reis doorgemaakt, met een piek van $25 in april 2021. Deze reis toont de potentie en de volatiliteit die kenmerkend zijn voor de cryptomarkt. Met de Bitcoin halving in april 2024 in het vooruitzicht, een evenement dat historisch gezien leidt tot marktstijgingen, staan we mogelijk aan de vooravond van een nieuwe bullmarkt waarin INJ aanzienlijk kan profiteren. De krachtige Layer 1-blockchain van Injective, die kan wedijveren met die van Solana qua transacties per seconde (TPS), en het voortdurend ontwikkelen van volledig gevormde dApps stellen INJ in een gunstige positie om nieuwe gebruikers aan te trekken en het ecosysteem uit te breiden.

Injective’s initiatieven, zoals de Injective Illuminate Hackathon met $100.000 aan prijzen en ondersteuning van Google Cloud, benadrukken de groeiende steun van belangrijke spelers in de industrie. De plannen om in 2024 multi VM chains en de Volan-upgrade te introduceren, wat de weg vrijmaakt voor echte multi-chain interoperabiliteit, ondersteunen de verwachting dat INJ in 2024 zou kunnen handelen rond $19,776, met enigszins conservatieve schattingen die variëren van $17,61 tot optimistischer voorspellingen tot $23,31.

Op de lange termijn, tussen 2025 en 2030, zou de markt een nieuwe fase van groei kunnen ingaan, waarbij INJ de potentie heeft om een van de top 20 cryptovaluta’s te worden qua marktkapitalisatie. Analisten voorspellen een brede reeks potentiële prijzen voor INJ, variërend van $20,83 tot wel $86,53 in 2030, afhankelijk van de marktomstandigheden en de algehele groei van de cryptomarkt, die volgens sommigen zou kunnen oplopen tot $25 biljoen tegen 2030. Deze langetermijnvooruitzichten reflecteren het vertrouwen in de aanhoudende innovatie en expansie van Injective’s ecosysteem, onderstreept door zijn focus op multi-chain interoperabiliteit en de uitbreiding van financiële dApps.

Is Injective Protocol een slimme investering?

Op basis van de huidige koers en de positieve koersverwachting lijkt Injective Protocol een veelbelovende investering voor de toekomst. De innovatieve technologie, samen met een sterk team en steun van grote investeerders, plaatst INJ in een gunstige positie binnen de DeFi-sector. Echter, zoals met elke investering in cryptocurrency, is het essentieel om zelf onderzoek te doen. De markt kan volatiel zijn, en het is belangrijk om een goed begrip te hebben van zowel de technologie als de marktdynamiek voordat je investeert. Een geïnformeerde beslissing kan helpen om zowel de kansen te maximaliseren als de risico’s te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer