Blockchain Stories
Image default
Blockchain Nieuws

Cosmos Hubs live: cross-blockchain oplossingen

Het blockchain platform Cosmos heeft officieel haar eerste hub in het ecosysteem gelaunched. Cosmos is een soort van link tussen verschillende blockchains: ze leveren cross-chain oplossingen. Met de ICO werd er in april 2017 zo’n 17 miljoen dollar opgehaald en nu, zo’n twee jaar later, is daar dan de lancering van het mainnet.

Cosmos Blockchain

Het Cosmos netwerk omschrijft zichzelf als ‘The Internet of Blockchains’. Het is ontwikkeld door een startup uit California. Tendermint Inc, want zo heet het ontwikkelingsbedrijf, is door de Zwitserse non-profit Interchain Foundation aangesteld om een cross-blockchain te ontwerpen. En sinds gisteren is dus het mainnet live.

Volgens de website van Cosmos Network heeft het bedrijf een schaalbaar ecosysteem ontwikkeld waarop verschillende decentralized applications (dApps) kunnen communiceren op/binnen éénzelfde platform. De eerste hubs in het Cosmos netwerk zijn een serie van Proof-of-Stake blockchains. Ondanks dat het netwerk nu dus wel live is, is het nog niet mogelijk om tokens te verwisselen naar de Cosmos blockchain. Eerst moet er door de validators een stemming worden verricht: dit wordt het Inter-Blockchain-Communication (IBC) protocol genoemd. Zodra dat is gebeurd, wordt het IBC in het ecosysteem geactiveerd. Op de explorer kun je zien dat er al verschillende validators aangesloten zijn op het netwerk.

De eerste stappen

De Tendermint Core is het consensus mechanisme dat met elke Cosmos Hub in contact staat. Door verschillende Hubs onder deze Core onder te brengen, is het mogelijk om binnen het Cosmos ecosysteem een infrastructuur te maken die de toepassingen voor dApps naar een nieuw niveau brengt.

Cosmos will “fundamentally remove barriers to innovation” in the blockchain space and ultimately help “compose an entirely new system of finance.”

Overigens is Cosmos is niet compleet nieuw in de cryptospace. Zo is de Binance DEX deels op deze techniek gebaseerd. Dat is mogelijk omdat de Software Development Kit (SDK) in februari van het vorige jaar al gepubliceerd is.

Lees meer over het mainnet van Cosmos op Coindesk.

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer