19 augustus 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Waves start financieringsronde van $120 miljoen voor Vostok

Vostok waves

Het Waves Platform start de tweede financieringsronde voor hun nieuwe platform Vostok. Verdeeld over meerdere rondes kunnen investeerders Vostok System Tokens (VST) kopen voor $1.20 per stuk. Er worden in deze ronde 100 miljoen tokens verkocht. Uiteindelijk moet er door alle financieringsrondes voor $1.2 miljard (!) worden opgehaald. Eerder haalde de Russen ook al $120 miljoen op voor hun platform.

VST

De Vostok System Tokens worden de ‘brandstof’ van de private blockchain genaamd Vostok. Ook kun je als je in het bezit bent van een bepaalde hoeveelheid VST kun je op de blockchain gebruik maken van bepaalde services. Welke dat zijn en in hoeverre dat dit hoge prijskaartje waard is is nog niet bekend. Normale stervelingen zoals wij moeten nog even wachten, want voorlopig zijn alleen grote investeerders uitgenodigd voor de financieringsrondes. Er komt wel nog een airdrop voor bezitters van Waves tokens.

Vostok

Met Vostok wil Waves een brug slaan tussen hun open blockchain (Waves, dus) en de zakelijke wereld. Volgens Waves CEO, Sasha Ivanvov, is er een grote vraag naar een iets meer gesloten systeem. En daar komt Vostok om de hoek kijken. Het ecosysteem van Waves en Vostok moeten met elkaar in verbinding staan. Vostok wordt centraal geregeld en ontwikkeld, maar daar waar nodig zal de koppeling met de grote boze buitenwereld van open blockchains plaatsvinden.

Private blockchain

Niet alleen Ivavnov legt zijn focus (deels) op ‘private blockchains’. Ook de EU lijkt vooral die kant op te kijken. In een gesloten omgeving kan de techniek nog steeds zijn werk doen, maar kun je sneller handelen. Bij Vostok zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van de algemene meningen en inzichten van de community. Volgens het team achter Waves en Vostok moeten beide platformen elkaar complimenteren. Waves is de open omgeving waar iedereen op kan bouwen en Vostok is de plek waar grote bedrijven en overheden hun eerste stapjes in de blockchainwereld kunnen gaan zetten.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse rechter: BitGrail blijft gesloten

Robin Heester

Venezuela lanceert nieuwe valuta gekoppeld aan cryptomunt

Robin Heester

Cryptobeurs Kraken weer online na onderhoud

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.