Blockchain Stories

Wat is Book of Meme? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor BOME coin!

Matt
wat is book of meme crypto

Book of Meme (BOME) is een initiatief dat belooft een revolutie in internetcultuur door het eeuwig vastleggen van memes in een digitale blockchain. Maar wat maakt BOME zo uniek en hoe werkt het precies? In dit artikel duiken we in de essentie van Book of Meme, verkennen we de technische werking en werpen we een blik op de toekomstige koersverwachtingen.

Wat is Book of Meme (BOME)?

Book of Meme (BOME) is meer dan alleen een digitale verzameling grappige plaatjes; het is een ambitieus project dat streeft naar het vereeuwigen van meme-cultuur op de blockchain. Geïnitieerd door DarkFarms, bekend van Pepe Coin, mengt BOME humor met technologische innovatie door memes te koppelen aan een crypto-token genaamd $BOME. Dit token functioneert binnen het Solana-platform en maakt handel, creatie, en het delen van memes mogelijk zonder tussenkomst van centrale autoriteiten.

Het project benut blockchain-technologieën zoals Arweave en IPFS voor dataopslag, met plannen om uit te breiden naar het Bitcoin-netwerk. Dit niet alleen om memes permanent vast te leggen maar ook om een gedecentraliseerd sociaal netwerk op te zetten. Gebruikers kunnen hierdoor vrij communiceren, memes creëren en delen, en deelnemen aan de meme-economie met behulp van de BOME-token.

Geschiedenis van Book of Meme

De oorsprong van Book of Meme ligt bij de creatie door DarkFarms, een entiteit die eerder succes boekte met Pepe Coin. Sinds de lancering heeft het project snel aandacht getrokken, mede dankzij een succesvolle presale waarbij meer dan 10.000 SOL werd opgehaald.

Oprichters van Book of Meme

Book of Meme is opgericht door DarkFarms, die naast Pepe Coin nu ook BOME naar voren brengt in de crypto- en meme-gemeenschap. Het project wordt momenteel beheerd door een team dat streeft naar innovatie binnen de digitale cultuur.

Technische werking van Book of Meme

BOME maakt gebruik van de blockchain-technologie om elke meme te voorzien van een unieke token, waardoor deze onveranderlijk en traceerbaar wordt opgeslagen. Dit proces gebruikt platformen zoals IPFS en Arweave, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot memes gekoppeld aan de BOME-tokens.

Decentrale opslag en sociale netwerken

Een kernaspect van BOME is de decentralisatie van dataopslag, met als doel de creatie van een open en vrije meme-gemeenschap. Door integratie met de Bitcoin blockchain en het gebruik van Solana voor transacties, biedt BOME een robuust platform voor de meme-economie.

Creatie en delen van memes

BOME stelt gebruikers in staat om met gemak memes te creëren en te delen. Met tools zoals de DF1 Meme Enhancer en de CC0 Meme ClipArt Gallery kunnen gebruikers hun creativiteit de vrije loop laten, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de uitbreidende bibliotheek van memes.

BOME tokenomics

De BOME-token, het kloppende hart van het Book of Meme-project, speelt een cruciale rol in het ecosysteem door te dienen als betaalmiddel, beloningssysteem en stemrecht voor gebruikers. Met een maximale voorraad van 69 miljard tokens is BOME ontworpen om de meme-cultuur binnen de crypto-wereld te stimuleren. Nieuwe tokens komen in omloop via verschillende kanalen, waaronder een presale die al 50% van de tokens heeft gedistribueerd en liquiditeitspools die verantwoordelijk zijn voor 30% van de voorraad. De resterende tokens worden gebruikt voor ontwikkeling, marketing en beloningen binnen de gemeenschap.

Concurrentie van Book of Meme

Book of Meme navigeert in een steeds drukker wordende markt van meme-gebaseerde cryptocurrencies, waarbij elk project zijn unieke twist aan het concept toevoegt. Enkele van de concurrenten zijn:

 • Dogecoin (DOGE): De grootvader van meme-coins, bekend om zijn brede acceptatie en sterke gemeenschap. Dogecoin dient als een digitaal betaalmiddel met een meer algemene toepassing dan alleen memes.
 • Shiba Inu (SHIB): Een ander populair meme-gebaseerd project dat zich profileert als de “Dogecoin killer”. Het biedt vergelijkbare functionaliteiten maar met een sterke focus op de ontwikkeling van een gedecentraliseerd ecosysteem.
 • Pepe Coin (PEPE): Omdat het door dezelfde oprichter is gelanceerd, deelt het sommige aspecten met BOME maar richt zich meer op de niche van Pepe memes.
concurrentie book of meme

Book of Meme vs. Dogecoin

Hoewel zowel Book of Meme als Dogecoin de kracht van memes in de cryptocurrency-wereld benutten, is er een fundamenteel verschil in focus en functionaliteit. Dogecoin, als een van de eerste meme-coins, functioneert voornamelijk als een digitaal betaalmiddel met een sterke gemeenschapssteun. Book of Meme daarentegen, streeft ernaar een gedecentraliseerd platform te zijn voor het creëren, delen en eeuwig bewaren van memes, met een sterke nadruk op de technologische integratie met blockchain voor dataopslag en toegang.

Book of Meme vs. Shiba Inu

In vergelijking met Shiba Inu, richt Book of Meme zich meer op de creatieve en culturele aspecten van meme-gemeenschappen dan op de financiële kant. Shiba Inu, hoewel ook sterk gemeenschapsgericht, legt meer de nadruk op financiële instrumenten zoals staking, liquidity mining en de ontwikkeling van een eigen decentralized exchange (DEX). Book of Meme onderscheidt zich door het bieden van een platform voor de eeuwige opslag van memes op de blockchain en het stimuleren van creativiteit via tools en een open licentie voor contentcreatie, waardoor het zich meer concentreert op de immateriële culturele waarde van memes.

Functies en toepassingen van Book of Meme

Book of Meme is niet alleen een platform voor het verzamelen en verhandelen van memes; het is een uitgebreid ecosysteem dat gebruikers in staat stelt om actief bij te dragen aan en deel te nemen aan de meme-cultuur. Gebruikers kunnen:

 • Memes creëren: Met behulp van tools zoals de DF1 Meme Enhancer en de CC0 Meme ClipArt Gallery kunnen gebruikers eenvoudig unieke en boeiende memes maken.
 • Memes opslaan en delen: Door integratie met blockchain-technologieën zoals IPFS en Arweave worden memes permanent opgeslagen en gemakkelijk deelbaar binnen het netwerk.
 • Deelnemen aan de meme-economie: Door memes als NFT’s te kopen, verkopen en verhandelen, kunnen gebruikers actief participeren in de waardecreatie van meme-cultuur.
 • Invloed uitoefenen op het platform: BOME-tokenhouders hebben inspraak in de ontwikkelingsrichting van het platform, waardoor een gedecentraliseerd governance-model wordt bevorderd.

Deze functies maken Book of Meme een dynamisch en interactief platform dat verder gaat dan traditionele meme-coins door een infrastructuur te bieden die creativiteit, participatie en innovatie in de digitale meme-cultuur bevordert.

Tools op Book of Meme

Book of Meme biedt een reeks tools die zijn ontworpen om het maken, delen, en verhandelen van memes te vereenvoudigen en te bevorderen binnen zijn platform. Deze tools zijn essentieel voor het stimuleren van creativiteit en interactie binnen de gemeenschap. Enkele van de opvallende tools omvatten:

 • DF1 Meme Enhancer: Deze tool is specifiek ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen hun memes te verbeteren met visuele effecten, extra tekst, en andere creatieve elementen. Het doel is om de impact en aantrekkelijkheid van memes te vergroten.
 • CC0 Meme ClipArt Gallery: Geïnspireerd door de klassieke clipart-galerijen, biedt deze galerij een breed scala aan beelden en grafische elementen die vrij gebruikt kunnen worden voor het creëren van memes. Dit faciliteert de creatie van nieuwe content zonder zorgen over auteursrechten.
 • Collectie van onuitgegeven memes: Een unieke verzameling van nooit eerder gepubliceerde of op de blockchain vastgelegde memes, biedt gebruikers de kans om originele en frisse content te ontdekken en te creëren.

Deze tools zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verrijken en de creatie en uitwisseling van memes binnen het Book of Meme ecosysteem te ondersteunen. Door het aanbieden van deze hulpmiddelen, streeft Book of Meme ernaar om een centraal platform te worden voor meme-liefhebbers en creatievelingen in de cryptocurrency-gemeenschap.

Voordelen van Book of Meme

Dit zijn de voordelen van Book of Meme:

 • Eeuwige opslag: Memes worden permanent vastgelegd op de blockchain, waardoor ze onveranderlijk en altijd toegankelijk zijn.
 • Decentralisatie: Geen tussenkomst van derde partijen of centrale autoriteiten, wat gebruikers meer controle en vrijheid geeft.
 • Creativiteit stimuleren: Uitgebreide tools en bronnen, zoals de DF1 Meme Enhancer en CC0 Meme ClipArt Gallery, moedigen creatieve contentcreatie aan.
 • Community governance: BOME-tokenhouders kunnen invloed uitoefenen op de besluitvorming en richting van het project.
 • Toegankelijke meme-economie: De mogelijkheid om memes als NFT’s te kopen, verkopen, en verhandelen, opent nieuwe economische kansen voor deelnemers.

Nadelen van Book of Meme

Dit zijn de nadelen van Book of Meme:

 • Marktvolatiliteit: Als een crypto-gebaseerd project kan de waarde van BOME sterk fluctueren, wat risico’s met zich meebrengt.
 • Concurrentie: Er is sterke concurrentie van andere meme-coins en digitale platforms die vergelijkbare functies aanbieden.
 • Begripsbarrière: Voor nieuwkomers kan de combinatie van meme-cultuur en blockchain-technologie complex en ontmoedigend zijn.
 • Regelgevingsrisico’s: Veranderende regelgeving rondom cryptocurrencies en NFT’s kan impact hebben op de werking en het succes van het platform.
koers book of meme
Huidige koers van Book of Meme

Hoe kun je Book of Meme (BOME) kopen?

Om BOME tokens te kopen, kun je terecht bij populaire cryptocurrency exchanges zoals Bitvavo en Bybit. Bitvavo, een in Nederland gevestigde exchange, staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en lage kosten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Bybit, daarentegen, biedt een robuust platform met geavanceerde handelsopties en is eveneens veilig in gebruik. Beide platforms bieden het voordeel van lage transactiekosten en een veilige handelsomgeving, waardoor ze uitstekende keuzes zijn voor het aankopen van BOME tokens.

Geschikte wallets voor Book of Meme (BOME)

Voor het veilig bewaren van je BOME tokens zijn verschillende wallets geschikt. Gezien BOME gebaseerd is op het Solana-netwerk, kun je gebruikmaken van Solana-compatibele wallets zoals Phantom, Sollet, en Solflare. Deze wallets staan bekend om hun gebruiksgemak en bieden tevens de mogelijkheid tot interactie met Solana’s gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het is van belang een wallet te kiezen die niet alleen compatibiliteit biedt met het Solana-netwerk, maar ook sterke beveiligingsfeatures heeft om je digitale activa te beschermen.

Technische analyse BOME

De huidige prijs van BOME is $0,014047, met een opvallende 24-uurs handelsvolume van $744,44 miljoen en een marktkapitalisatie van $774,94 miljoen. De dagelijkse prijsbeweging toont een bereik van $0,01206 tot $0,01488, wat wijst op een relatief volatiele handelsdag. De 52-weken range van $0,00881 tot $0,020422 illustreert de potentieel brede schommelingen in de waarde van BOME, wat zowel risico’s als kansen voor handelaren en investeerders kan inhouden.

Gezien de huidige circulerende voorraad van 55.199.727.655 BOME tegenover een totale voorraad van 68.999.649.476 BOME, is er sprake van een aanzienlijke marktparticipatie. De recente prijsactie binnen de dagelijkse range, gecombineerd met het aanzienlijke handelsvolume, duidt op actieve belangstelling in de markt, wat positieve sentimenten onder investeerders kan weerspiegelen.

Technisch gezien, als de prijs zich boven de dagelijkse lage prijs van $0,01206 blijft handhaven, kan dit wijzen op een voortzetting van de bullish trend op korte termijn. Echter, een daling onder deze steun zou voorzichtigheid kunnen gebieden. Beleggers en handelaren zouden nauwlettend de weerstandsniveaus bij de recente hoogte van $0,01488 en de 52-weekse high van $0,020422 moeten observeren voor mogelijke uitbraaksignalen of weerstandstesten.

book of meme market cap
Book of Meme market cap

Koersverwachting voor Book of Meme

Volgens de informatie uit de eerdere bron wordt verwacht dat de waarde van Book of Meme (BOME) in de komende jaren een positieve trend zal vertonen. Voor 2024 wordt een gemiddelde koers van $0,05 voorspeld, met een potentieel bereik van $0,008 tot $0,12, afhankelijk van de marktdynamiek. In 2025 zou de gemiddelde koers verder kunnen stijgen tot ongeveer $0,085, met een geschat bereik tussen $0,0144 en $0,168. Kijkend naar de lange termijn, zou de waarde van BOME tegen 2026 kunnen toenemen tot een gemiddelde van $0,144, met de verwachting dat deze stijgende lijn zich voortzet tot een gemiddelde koers van ongeveer $0,244 in 2027.

Door naar 2028, wordt een verdere groei voorzien, met een gemiddelde koers die de $0,414 kan overschrijden. Tegen 2029 wordt een significante waardestijging verwacht, waarbij de gemiddelde koers naar verwachting rond de $0,703 zal liggen, met een potentieel om de $1 te benaderen afhankelijk van marktontwikkelingen en projectinnovaties.

Wanneer wordt Book of Meme $1 waard?

Op basis van de koersverwachtingen en marktanalyse uit de verstrekte bron, zou Book of Meme (BOME) de mogelijkheid hebben om de $1 te bereiken tegen het einde van dit decennium of begin van het volgende. Het bereiken van deze mijlpaal hangt echter af van verschillende factoren, zoals de verdere adoptie van BOME binnen de cryptogemeenschap, uitbreiding van het gebruik en de functionaliteit van het token, strategische partnerschappen, en de algehele groei van de cryptocurrency-markt. Het is cruciaal om te benadrukken dat de cryptomarkt extreem volatiel is en beïnvloed wordt door talrijke externe factoren, waardoor nauwkeurige voorspellingen uitdagend zijn. Investeerders moeten daarom grondig onderzoek doen en voorzichtig te werk gaan bij het nemen van investeringsbeslissingen in de dynamische wereld van cryptocurrencies.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer