Blockchain Stories
Binance Coin zakt na bereiken van all-time high, wat is er aan de hand?
Altcoin Binance Coin Nieuws

Binance Coin zakt na bereiken van all-time high, wat is er aan de hand?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Begin van de maand tikte Binance Coin de all-time high aan. Het nieuwe record staat op $710,86, maar is inmiddels al weer ver uitzicht. Met name in de afgelopen dagen is de koers van Binance Coin hard ingezakt. Is dit een logische correctie op de eendere flinke stijging? Of is iets anders aan de hand?

Daling van meer dan 10%

De Binance Coin koers heeft een daling van meer dan 10% doorgemaakt. Op het moment van schrijven ligt de koers zelfs ruim 15% onder de all-time high. Dit mag opvallend genoemd worden, aangezien de all-time high nog geen week geleden aangetikt werd. Dit duidt dus op een snelle correctie van de destijds hoge koers.

Wat gaat de koers van Binance Coin nu doen? Kijkende naar de 1-daagse grafiek van BNB valt één ding op: de RSI staat net onder het neutrale 50-niveau. Dit duidt op een bearish momentum. Juist hierdoor is het logisch dat veel investeerders afwachten om te investeren. Of juist ervoor kiezen om hun winst te pakken, voordat de koers verder inzakt.

BNBUSD 2024 06 11 14 16 10
Bron: Trading View.

Wat is er aan de hand?

Er lijkt vooralsnog geen duidelijke aanwijsbare reden voor de daling te zijn. Er is niks spraakmakends gebeurd en ook de economische cijfers vanuit Amerika zijn nog niet gepubliceerd. Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit een normale correctie is. Een normale correctie die bij talloze crypto aan de orde van de dag is na zo’n flinke stijging. Of na het bereiken van een nieuwe all-time high.

Gaat BNB herstellen?

Het koersverloop op korte termijn ziet er niet rooskleurig uit. De RSI staat net onder het neutrale niveau, waardoor er dus sprake van een bearish momentum is. Ook ligt het exponentiële voortschrijdende gemiddelde onder de huidige koers. Een verdere daling van de BNB koers lijkt daarom voor de hand te liggen.

Desalniettemin mag de kracht van Binance Coin niet onderschat worden. Dit is één van de meest populaire crypto en de coin wordt veelvuldig besproken op het internet. Dit geeft duidelijk aan dat er veel interesse is in het verdere koersverloop van Binance Coin. Het lijkt daarom niet verstandig te zijn om deze populaire crypto direct af te schrijven.

Macro-economische factoren gaan waarschijnlijk ook een grote rol spelen. Deze week worden meerdere rapportages en kerngetallen in Amerika gepubliceerd, waarvan de verwachting is dat deze publicaties van invloed gaan zijn op alle financiële markten. Inclusief op de cryptomarkt en op de Binance Coin koers dus.

De afgelopen weken laten in ieder geval duidelijk zien hoe grillig de cryptomarkt is. Het aantikken van de all-time high wordt binnen een paar dagen opgevolgd door een daling van meer dan 15%. Voor sommige investeerders is dit even slikken, terwijl dit voor andere investeerders juist nieuwe kansen biedt. Vlak Binance Coin in ieder geval nooit uit.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu