Blockchain Stories
Mijlpaal voor Bitcoin ETF: Gigantische instroom van geld
Bitcoin Nieuws

Mijlpaal voor Bitcoin ETF: Gigantische instroom van geld

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nadat eerder dit jaar de Bitcoin ETF goedgekeurd werd, waren de verwachtingen hooggespannen. Naar zoals het nu blijkt, lijken deze verwachtingen uit te komen. De ETF’s, BTC Spot Exchange-Traded Funds om precies te zijn, hebben in de afgelopen week een indrukwekkend aantal BTC verworven.

Er is voor een groot bedrag geïnvesteerd wat gelijk staat aan de waarde van bijna 24.000 BTC. Een unicum en iets wat een voorbode van een grotere groei lijkt te zijn.

Zichtbare patronen

Op het moment van schrijven zijn zichtbare patronen waarneembaar. Zo blijkt uit de huidige patronen dat meer en meer (grote) partijen in de Bitcoin ETF’s investeren. Dit versterkt de positie van Bitcoin in het internationale financiële systeem en draagt bij aan de potentie van Bitcoin.

Vooralsnog lijkt de lancering van de Bitcoin ETF’s dus goed uit te pakken. Veel investeerders kiezen er momenteel veel om hun geld in de Bitcoin ETF’s te steken. In plaats van in andere financiële producten. Dit duidt op groot vertrouwen van beleggers in Bitcoin. Uiteindelijk is dat in veel gevallen een voorbode van een (aanzienlijke) stijging van de Bitcoin koers.

Een ander patroon dat duidelijk zichtbaar wordt, is de algemene acceptatie van Bitcoin. Meer en meer mensen accepteren deze ‘nieuwe’ vorm van geld en besluiten dus ook om geld te investeren in Bitcoin.

Indrukwekkende instroom van geld

Eerder in dit jaar, in januari om precies te zijn, werden elk goedgekeurde ETF’s gelanceerd. Tot op heden kennen deze ETF’s een netto instroom van maar liefst $15,69 miljard. Een indrukwekkende instroom van geld, mede als we kijken naar de grote terugtrekking uit het fonds van Grayscale Investment. Die grote terugtrekking wordt volledig tenietgedaan door de indrukwekkende instroom van nieuw geld.

Binnen de Bitcoin ETF’s speelt met name BlackRock een belangrijke rol. Dit is de grootste vermogensbeheerder ter wereld en de eigenaar van de Blackrock Bitcoin ETF (IBIT). Deze ETF heeft in de afgelopen meer dan 300.000 BTC verzameld. Dit staat gelijk aan een waarde van ruim $21 miljard. Indrukwekkende cijfers die positief lijken te zijn voor de toekomst van Bitcoin.

Alle Bitcoin ETF’s bij elkaar holden nu meer dan $70 miljard aan Bitcoin, dat is bijna 5% van alle Bitcoin.

Prominente rol

Vanuit analytisch oogpunt zijn bovenstaande cijfers overduidelijk. Deze cijfers geven duidelijk aan dat Bitcoin geaccepteerd wordt, dat veel mensen flink investeren in Bitcoin en dat de ETF’s hun meerwaarde hebben bewezen.

Dat Bitcoin een prominente rol in het economische systeem inneemt, mag duidelijk zijn. De verwachting is dat de Bitcoin ETF’s hier alleen maar een grotere rol bij gaan spelen. Maar, deze zekerheid heb je uiteraard nooit. Doe daarom voor jezelf goed onderzoek naar de verschillende Bitcoin ETF’s en beleg alleen met geld dat je kunt missen. Het is hoe dan ook veelzeggend dat veel (grote) partijen en investeerders ervoor kiezen om in Bitcoin ETF’s te investeren.

Volg je graag de grote geldstromen? Dan is het eigenlijk onvermijdelijk om ook in Bitcoin ETF’s te investeren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu