Blockchain Stories
IBIT van BlackRock verslaat GBTC van Grayscale en is officieel de grootste Bitcoin ETF
Bitcoin Nieuws

IBIT van BlackRock verslaat GBTC van Grayscale en is officieel de grootste Bitcoin ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock heeft een mijlpaal bereikt door de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in te halen en de grootste Bitcoin ETF ter wereld te worden. Sinds de lancering begin dit jaar heeft het fonds bijna $20 miljard aan totale activa verzameld, wat aangeeft hoe populair Bitcoin investeringen en IBIT zijn geworden.

Een nieuwe koning onder Bitcoin ETFs

Het succes van BlackRock’s IBIT laat de groeiende institutionele interesse in Bitcoin. Sinds de lancering op 11 januari, samen met andere Amerikaanse Bitcoin ETFs, heeft IBIT een indrukwekkende instroom van $16,5 miljard gezien. Tegelijkertijd heeft Grayscale aanzienlijke verliezen geleden, met een uitstroom van $17,7 miljard.

De hogere fees van Grayscale zijn mogelijk de reden voor deze verschuiving.

De Securities and Exchange Commission (SEC) keurde met tegenzin de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETFs goed in januari. Deze goedkeuring markeert een keerpunt voor crypto, waardoor Bitcoin toegankelijker wordt voor een breder publiek. Dit heeft geleid tot een Bitcoin koers ATH van bijna $74.000 in maart.

De strijd tussen IBIT en GBTC

IBIT heeft nu $19,68 miljard aan Bitcoin in beheer, net iets meer dan de $19,65 miljard van GBTC. Deze prestatie laat de competitieve dynamiek in de ETF markt zien. Grayscale had bij de omzetting in januari nog 620.000 BTC in beheer, meer dan 3% van de circulerende voorraad. Desondanks weigerden ze de vergoeding van 1,5% te verlagen, wat investeerders naar goedkopere alternatieven zoals IBIT dreef.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat BlackRock zijn eigen inkomsten- en obligatiefondsen gebruikt om in IBIT te investeren. Het Strategic Income Opportunities Fund en het Strategic Global Bond Fund kochten aandelen ter waarde van respectievelijk $3,56 miljoen en $485.000. Hoewel deze investeringen slechts een klein deel van hun portefeuilles vertegenwoordigen, toont het de strategische inzet van BlackRock in de cryptomarkt.

De impact op de Bitcoin markt

De totale holdings van Bitcoin door ETFs hebben nu de 1 miljoen BTC overschreden, wat bijna 5% van de totale Bitcoin voorraad uitmaakt. Dit geeft de grootte en impact van ETFs binnen de Bitcoin markt aan. In de Verenigde Staten blijven de instromen het hoogst, met gisteren $45 miljoen.

Grayscale blijft echter niet stilzitten. Ze plannen een nieuwe versie van hun fonds met lagere fees. Dit geeft aan dat de concurrentie in de Bitcoin ETF markt nog lang niet voorbij is. Maar de vraag is of investeerders zullen terugschuiven naar Grayscale.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu