Blockchain Stories
MicroStrategy: ‘ETF-goedkeuring markeert belangrijke mijlpaal’
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy: ‘ETF-goedkeuring markeert belangrijke mijlpaal’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

MicroStrategy, één van de eerste bedrijven die een groot deel van haar bedrijfsfondsen om heeft gezet in Bitcoin, beschrijft de goedkeuring van crypto ETFs als een ‘cruciaal moment voor de Bitcoin’. 

De voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft in de podcast ‘What Bitcoin Did’ gezegd dat de ‘ETF-goedkeuring een belangrijke mijlpaal markeert’. Wel bekritiseert hij de restrictieve benadering van de SEC ten opzichte van de crypto industrie. 

MicroStrategy over Bitcoin ETFs

In een interview bij de crypto podcast ‘What Bitcoin Did’ heeft Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, het gehad over de recente goedkeuringen van Bitcoin ETFs. Zo liet hij weten hoe de goedkeuringen verschuivingen op de Bitcoin markt markeren. 

Zo laat hij weten dat dit ‘een bezit van meerdere honderd miljard dollar naar een bezit met een waarde van tussen de tien en de honderd biljoen dollar’ kan tekenen. Zo verklaarde Saylor:

“De belangrijkste gebeurtenis in dit tijdperk was de goedkeuring van de spot Bitcoin ETFs. Dit was het moment waarop Bitcoin een activaklasse van tien tot honderd biljoen dollar werd.”

Michael Saylor, voorzitter van Microstrategy

Ondanks dat Saylor de goedkeuring van de ETFs steunt, bekritiseert hij wel de Amerikaanse SEC vanwege de bredere omgang met de crypto markt. Zo liet hij weten:

“De SEC is obstructief en vijandig geweest tegenover de hele crypto industrie, heeft beurzen en ondernemers aangeklaagd en Bitcoin slechts minimaal geaccepteerd.”

Michael Saylor, voorzitter van Microstrategy

Problemen met omgang Bitcoin ETFs

Saylor wees daarnaast ook op twee belangrijkste problemen met de omgang van de SEC met Bitcoin ETFs. Als eerste heeft de SEC de goedkeuring van de handel in opties voor de ETFs uitgesteld. Als tweede heeft de SEC alleen contante creaties toegestaan, in plaats van terugbetalingen in natura. Hierdoor worden investeerders belet op het rechtstreeks ruilen van Bitcoin voor ETFs. 

“Deze factoren maken de spot ETFs inferieur”, merkte Saylor op. Daarbij noemde hij ook Rule 121 van de SEC. Deze vereist dat banken crypto op hun balansen plaatsen. Dit maakt het voor banken erg lastig om Bitcoin aan te houden. Zo zei hij:

“We hebben een minimale acceptatie van Bitcoin. Toestaan dat banken het aanhouden, mensen toestaan zich te hedgen en Bitcoin verhandelen voor effecten zijn normale praktijken voor andere activa, maar worden geweigerd voor Bitcoin. Dit vertraagt de vooruitgang.”

Michael Saylor, voorzitter van Microstrategy

Saylor is van mening dat ondanks dat de acceptatie van Bitcoin ETFs een positieve stap is, de beperkingen van de SEC de algehele vooruitgang vertragen. Om Bitcoin haar volledige potentieel te laten bereiken, zijn er minder regelgevende barrières nodig. 

In het interview besprak Michael Saylor ook de toenemende politisering van crypto. Zo suggereerde hij dat kandidaten die crypto steunen meer steun krijgen bij toekomstige verkiezingen. Hierbij noemde hij de positiviteit van Donald Trump over de Bitcoin als voorbeeld. 

MicroStrategy is actief bezig met het vergroten van haar Bitcoin bezit. In maart kochten ze nog eens 9.245 BTC. Dit levert een totaal van 214.245 BTC op, ter waarde van ongeveer $15 miljard. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu