Blockchain Stories
Bitcoin transactiekosten naar $157 door onbevestigde OKX transacties
Bitcoin Nieuws

Bitcoin transactiekosten naar $157 door onbevestigde OKX transacties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Bitcoin netwerk ervaart momenteel een grote verstopping vanwege een opeenstapeling van transacties door de cryptocurrency exchange OKX. Dit zorgt voor vertragingen en hoge transactiekosten die momenteel zijn opgelopen tot boven de $157.

Opgestapelde transacties zorgen voor verhoogde transactiekosten

Wu Blockchain meldt een toename van de netwerkvergoedingen tot 520 sat/vbyte, wat neerkomt op ongeveer $52 per transactie. Deze congestie is het gevolg van OKX’s poging om gebruiker wallets te sorteren en te verzamelen. Het had rond die tijd meer dan 330.000 onbevestigde transacties, met een geheugenverbruik van 1,35 GB.

Op dit moment zijn de kosten opgelopen tot een gemiddelde van $157 over de laatste 144 blokken.

mempool bitcoin kosten
Bron: Mempool.space

OKX begon met het verwerken van wallet transacties vanaf blok 846.867. Ze hebben meer dan 2.380 transacties verwerkt met een gemiddelde kosten van 246,65 sat/vbyte. Deze actie kostte hen 254.28 BTC aan fees, wat overeenkomt met ongeveer $17,6 miljoen tegen de huidige Bitcoin koers.

Technisch gezien stijgen de Bitcoin kosten wanneer er meer transacties binnen een korte tijd worden gedaan. Gebruikers concurreren en overbieden elkaar om miners te overtuigen hun transacties in het volgende blok op te nemen. Hoe meer congestie en vraag er naar het Bitcoin netwerk is, hoe hoger de kosten kunnen worden.

Terwijl de Bitcoin kosten nu ongekend hoog zijn, zullen minder mensen een Bitcoin transactie uitvoeren. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de gemiddelde kosten zullen terugkeren naar lagere niveaus. De stijging in kosten laat zien hoe slecht schaalbaar het Bitcoin netwerk is.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu