Blockchain Stories
Heeft een sterk Amerikaans banenrapport Bitcoin onder $70K gebracht?
Bitcoin Nieuws

Heeft een sterk Amerikaans banenrapport Bitcoin onder $70K gebracht?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) daalde op vrijdag in de vroege uren van de handelssessie in New York onder de $71k, na de publicatie van een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport voor mei. Binnen 24 uur na de publicatie van hetzelfde rapport zakte de cryptocurrency ook onder de $70k op de grafieken.

Details van het banenrapport

Het banenrapport voor mei onthulde dat er 270k banen werden toegevoegd in mei, ruim boven de verwachte 190k. De werkloosheidscijfers stegen echter naar 4%, terwijl 3,9% werd verwacht.

Hoewel dit goed nieuws was voor werknemers, bemoeilijkte het de vooruitzichten dat de Federal Reserve (Fed) de rentetarieven zou verlagen tijdens de vergadering in juni. Het banenrapport is een van de datasets die de Fed gebruikt om beslissingen te nemen over haar monetaire beleid. Een zwakker rapport zou de kans op renteverlagingen kunnen vergroten, maar een sterker rapport, zoals dat van mei, zou de Fed kunnen aanzetten tot een renteverhoging.

Reactie op de markten

Commentaar gevend op de wilde reactie van BTC op het rapport van vrijdag, verklaarde Scott Melker van ‘The Wolf of All Streets’:

Bitcoin daalt $1000 in een paar minuten omdat te veel mensen een baan hebben. LOL. We leven in een omgekeerde wereld. Sterke banen betekent minder kans op verlagingen, wat betekent dat activa als een reflex dalen.

Scott Melker

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Alle ogen zullen nu gericht zijn op de aankondiging van de Fed volgende woensdag (12 juni). Volgens de CME Fed watch tool verwacht 99% van de rentetraders dat deze tarieven ongewijzigd blijven. Marktwaarnemers zullen echter geïnteresseerd zijn in de persconferentie van Fed voorzitter Jerome Powell om te horen of de instelling een standpunt inneemt.

Veel industrie analisten verwachtten dat het Amerikaanse banenrapport een belangrijke stap zou zijn in het bepalen van de volgende prijsrichting van BTC. Volgens Quinn Thompson van crypto hedgefonds Lekker Capital:

De markt heeft overtuiging nodig dat Powell in juli gaat verlagen. Dat kan komen van een zwak banenrapport vrijdag, zwakke CPI, en/of dovish Fed volgende woensdag.

Quinn Thompson

Bullish verwachtingen

Bullish verwachtingen zijn gewekt nadat de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of Canada (BOC) hun rentetarieven verlaagden, wat wereldwijde kwantitatieve versoepeling zou kunnen initiëren. Het laatste Amerikaanse banenrapport compliceert dit echter. Volgens Charles Edwards, oprichter van crypto hedgefonds Capriole Investments, zijn renteverlagingen op de lange termijn onvermijdelijk:

De tijd zal het leren. Maar het lijkt er zeker op dat de werkloosheid nu een dieptepunt heeft bereikt, wat suggereert dat de Amerikaanse liquiditeit binnenkort zal moeten stijgen. Renteverlagingen komen eraan.

Charles Edwards

Kortetermijnvooruitzichten

In de tussentijd is er nog steeds aanzienlijke liquiditeit boven de $72.000, gemarkeerd in oranje, wat als een magneet kan werken voor prijsbewegingen. De zijwaartse beweging van Bitcoin kan echter aanhouden tot de Fed-vergadering volgende week.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu