Blockchain Stories
Memecoins crashen na livestream Roaring Kitty
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Memecoins crashen na livestream Roaring Kitty

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

GameStop heeft een flinke daling gezien op de aandelenmarkt na de aankondiging van een grote aandelenverkoop ter waarde van $3 miljard. De koers van het aandeel daalde bijna 40%.

Deze ontwikkeling vond plaats rond dezelfde tijd dat Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, voor het eerst in drie jaar weer een livestream uitzond, wat de financiële markten flink in beweging bracht.

Roaring Kitty’s terugkeer veroorzaakt schommelingen

Keith Gill, die in 2021 de memestock revolutie aanvoerde, trok met zijn recente livestream meer dan 600.000 kijkers. Tijdens de uitzending besprak hij zijn vertrouwen in GameStop en de GameStop CEO, Ryan Cohen, die volgens Gill mogelijk in staat is het bedrijf opnieuw tot leven te wekken. Gill onthulde ook dat hij nog steeds aandelen GameStop bezit.

Hoewel Gill positief was over GameStop, waarschuwde hij zijn volgers voor de risico’s van zijn agressieve beleggingsstijl. “Je kunt alles verliezen,” waarschuwde hij, en benadrukte dat beleggers hun eigen onderzoek moeten doen en niemand blindelings moeten volgen.

Schommelingen in de crypto memecoin markt

Gill’s livestream veroorzaakte niet alleen schommelingen in de aandelenmarkt, maar had ook een aanzienlijke impact op de cryptomarkt, vooral op memecoins. Dogecoin (DOGE) daalt bijna 10%, Shiba Inu (SHIB) 7,5% en Pepe (PEPE) zag een daling van maar liefst 11,4%. Andere memecoins zoals Dogewhifhat (WIF) en Floki (FLOKI) daalden respectievelijk met 17,7% en 11,7%, terwijl Bonk (BONK) een daling van 12,8% noteerde.

De sterke reacties op de markten benadrukken de volatiliteit en de invloed die populaire figuren zoals Gill kunnen hebben. Het feit dat GameStop aandelen tijdens de handelssessie meerdere keren werden stilgelegd vanwege de intense volatiliteit, laat zien hoe groot de impact was.

Dit in combinatie met het sterke Amerikaanse banenrapport zorgden voor een flinke memecoins crash.

Beleggers wisselden meer dan $8 miljard aan GameStop aandelen uit, waardoor het aandeel het op één na meest verhandelde aandeel op Wall Street was, na Nvidia.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu