Blockchain Stories

Hoe werkt BONKBot?

Thanh Lanh Tran

Het snipen van memecoins met BONKBot wordt steeds populairder door investeerders. De hoop is dat zij de volgende dogwifhat of Book Of Meme vinden en deze tegen een lage prijs kunnen opkopen.

Helaas is het zo (uit eigen ervaring) dat 99% van alle memecoins die gelist worden, net zo hard weer naar 0 zakken of een rug pull ondergaan. Het kopen van memecoins met BONKBot is dus op eigen risico en het is verstandig om vooraf goed onderzoek te doen. Let op: bij een rug pull ben je je geld kwijt!

Er zijn verschillende bots waarmee je Solana memecoins kan snipen, één daarvan is BONKBot.

BONKBot instellen

BONKBot werkt eenvoudig via Telegram op je smartphone:

Nadat de SOL in de wallet van BONKBot is aangekomen, zijn verschillende functies beschikbaar, zoals het kopen of verkopen van tokens, het managen van de wallet en het instellen van alerts.

Kopen van een token met BONKBot

Zoals altijd geldt dat je goed onderzoek moet doen naar de memecoin waarin je wil investeren. Veel memecoins zijn een scam en gaan naar 0.

Investeerders vinden nieuwe memecoins door tools als DEXScreener te gebruiken. Op DEXscreener kan je filteren op bijvoorbeeld new pairs om nieuwe tokens te vinden. DEXScreener biedt een aantal audit tools, maar deze zijn vaak niet waterdicht. Goed om van te voren te bekijken is de sociale zichtbaarheid van het project en of grote namen in de cryptowereld het project supporten (ook geen 100% garantie).

Gebruik RugCheck om bepaalde informatie over het contract te vinden.

  1. Kopieer het token adres, deze is achter de naam of ticker te vinden op DEXScreener.
  2. Plak het adres in BONKBot
  3. Je krijgt de optie hoeveel je wil investeren (gebruik vooral lage bedragen).
  4. Na een enter krijg je feedback of je order is uitgevoerd.
solana memecoins kopen
In dit voorbeeld wordt voor 1 SOL een memecoin aangekocht.

Wanneer je order succesvol is uitgevoerd, zie je direct hoeveel je hebt geïnvesteerd en wat je ervoor hebt teruggekregen. Bij memecoins is het noodzaak om de koers per minuut in de gaten te houden, want het kan snel dalen of stijgen.

Wanneer de eigenaar bijvoorbeeld een rug pull uitvoert, wordt het niet meer mogelijk om je tokens te verkopen en ben je je geld kwijt.

Solana memecoin verkopen via BONKBot

Bij het kopen en verkopen van onbekende memecoins is het vaak minutenwerk om je tokens weer te verkopen. Het is dus verstandig om goed in te lezen hoe je exact je tokens weer verkoopt.

  1. Ga in BONKBot naar het beginscherm door op Home te klikken.
  2. Klik op Sell.
  3. Selecteer je token, zorg ervoor dat het juiste token geselecteerd is, dit kan soms wat buggy zijn.
  4. Klik op Sell (en je kan de hoeveelheid kiezen).

Er wordt direct een sell order geplaatst en je krijgt informatie over of je order succesvol is doorgevoerd. Als dit te lang duurt kan je de fee verhogen via Settings en transactieprioriteit.

solana memecoins verkopen
In dit voorbeeld wordt bovenstaande memecoins voor 1.05 SOL weer verkocht.

Tijdens het verkopen kan je van te voren je winst of verlies zien. Het verschil tussen Profit en Net Profit is dat je Net Profit je winst is dat je krijgt, waarvan alle fees zijn afgetrokken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu