Blockchain Stories

Hoe kan je gratis Bitcoin of crypto verdienen?

Thanh Lanh Tran

Wij hebben vijf manieren samengesteld hoe jij gratis crypto of Bitcoin kan verdienen. Houd er rekening mee dat dit vaak een erg klein bedrag of percentage is, maar elk beetje helpt. Voor sommige manieren heb je al crypto nodig en bij andere methodes kan je vanaf 0 starten.

Registratiebonussen van crypto exchanges

De cryptomarkt is zeer competitief en gebruikers wisselen snel van platforms. Om nieuwe gebruikers aan te trekken bieden crypto exchanges vaak een welkomstbonus. Soms is dat in de vorm van korting op de kosten, maar vaak krijg je een starttegoed. En zo’n starttegoed kan je goed gebruiken voor gratis crypto.

Houd er rekening mee dat in de meeste gevallen een storting wel vereist is.

 • Bitvavo: Ontvang 10 euro bij een storting van 10 euro.
 • OKX: Ontvang €50 gratis Bitcoin (hiervoor zijn opdrachten vereist).
 • Bybit: Ontvang $20 na een storting van $100 (mag ook in crypto zijn).
 • Coinmerce: Ontvang €5 BTC en €5 ETH na KYC (geen storting vereist).

Crypto exchanges waarvan bekend is dat ze geen bonus geven zijn: Bitonic, Anycoin Direct, BLOX, BCM en Knaken.

Gratis crypto verdienen

Crypto staking

Door middel van crypto staking kan je een beloning ontvangen om het netwerk te versterken. Je leest hier meer over crypto staking. Niet alle crypto’s ondersteunen staking, maar het wordt wel gezien als een passieve beloning.

De staking beloningen worden vaak wekelijks uitbetaald en de beloning wordt aangegeven in een jaarlijkse percentage. Er zijn verschillende exchanges die on-chain crypto staking aanbieden en het voor je automatiseren:

 • Bitvavo (on-chain en lending)
 • OKX (on-chain, lending en decentraal via de Web3 wallet)
 • Bybit (on-chain en lending)

Voorbeeld: De Ethereum staking reward bij Bitvavo is op dit moment 3,2% per jaar en de Axie Infinity staking reward is 15% per jaar. Als je €1000 van beide tokens in staking zet dan ontvang je per jaar €32 aan Ethereum en €150 aan AXS. Beide crypto’s zullen niet dezelfde koers blijven, dus dit bedrag gaat omhoog of omlaag. Ook krijg je je beloningen per week uitbetaald, dus het moet nog door 52 gedeeld worden: ~€0,61 en ~€2,88 per week in de vorm van de gestakete crypto.

bitvavo staking cardano
Voorbeeld Bitvavo staking met Cardano – gratis ADA

Crypto farming via Launchpool

Crypto farming via een Launchpool van een exchange is een makkelijke manier om nieuwe tokens te farmen. Hierbij zet je bepaalde tokens vast voor een korte periode (vaak niet langer dan een week) en hiermee farm je nieuwe tokens.

Bybit powered by SATOS is één van de weinige exchanges die een Launchpool in Nederland aanbiedt. Bekijk hier de Bybit Launchpool.

Vaak werkt het door USDT, MNT of het token te staken. Vervolgens wordt de gratis crypto iedere dag in je wallet toegevoegd. Vaak is het token nog niet verhandelbaar tijdens het farmen, maar kan je het pas verhandelen nadat de farming periode is geëindigd.

De APY voor crypto farming kan heel hoog zijn, maar wordt vaak een stuk lager naarmate meer gebruikers deelnemen. VIP gebruikers krijgen een bonus.

bybit launchpool
In dit geval kan je het PIRATE token farmen met USDT, MNT en/of PIRATE

Om hieraan deel te nemen heb je één van de deelnemende tokens nodig en moet je een KYC geverifieerd account nodig. Er zit per gebruiker een hard cap van 2000 USDT en 5000 MNT op token farming, dit is om het eerlijker te maken voor alle gebruikers.

Crypto faucets

Crypto faucets zijn platforms die kleine beetjes crypto weggeven in ruil voor een taak. Dit kan van alles zijn: een video bekijken, ergens op klikken of je mening delen. Houd er rekening mee dat dit soort websites vaak een hoop advertenties tonen. Het idee is dat zij een gedeelte van de advertentie inkomsten met jou delen in de vorm van crypto.

Houd er rekening mee dat er vaak een drempel is voor uitbetaling. Een paar betrouwbare Bitcoin faucets zijn:

 • Cointiply: Faucets en meer. Minimale uitbetaling $3.
 • FreeBitcoin: Faucets en meer. Minimale uitbetaling 0.00000840 BTC.

Coinbase Learn and Earn

Coinbase is één van de grootste exchanges ter wereld. Ze hebben een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en bieden iDEAL aan. Door de hoge kosten vinden wij het geen interessante broker voor beginnende gebruikers, maar je kan hier wel gratis crypto verdienen.

Via het Learn and Earn programma van Coinbase kan je meer leren over een bepaalde crypto. Je hoeft alleen een paar antwoorden goed te hebben en je kan je gratis crypto claimen. Geen zorgen, je mag het zo vaak proberen als je wil.

coinbase learn and earn

Bekijk het Learn and Earn platform hier. Houd er wel rekening mee dat een KYC vereist is bij Coinbase.

Crypto Airdrops

Een airdrop is een vorm van gratis crypto en wordt vaak gegeven aan loyale gebruikers van een (nieuw) platform. Er zijn verschillende websites die airdrops in de gaten houden en de juiste instructies geven.

Platforms geven airdrops vaak aan gebruikers die gebruik hebben gemaakt van het testnet, dit is de testomgeving voordat het echt gereleased wordt. De zogenoemde early adaptors.

Enkele populaire airdrops uit het verleden zijn:

 • Uniswap, gebruikers kregen 400 UNI per persoon
 • Internet Computer, gebruikers kregen 2513 ICP
 • Bonk
 • Celestia
 • Jito

Zoals je ziet zijn er een hoop manieren om gratis crypto te verdienen of om een extra bonus te krijgen. En dit allemaal zonder het handelen van crypto.

Pas altijd wel goed op met het verkrijgen van gratis crypto, want er zitten een hoop scam websites tussen. Zeker als je op social media naar airdrops zoekt, kan je wat scams tegenkomen. Zorg ervoor dat je nooit je wallet koppelt aan een scam smart contract.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu