Blockchain Stories
Bitcoin heeft moeite, hoe lang moet je wachten op een rally?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin heeft moeite, hoe lang moet je wachten op een rally?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de afgelopen dagen geen bijzonderheden vertoond in de dagelijkse grafiek. Niet alleen de prijs trend stond stil, maar ook de wallet statistieken zijn de afgelopen weken teleurstellend geweest.

Bitcoin breekt kort de trend

Het aantal dagelijkse actieve wallets voor Bitcoin is de afgelopen maanden gedaald, maar onlangs was er een korte onderbreking van deze trend. Onze analyse van de dagelijkse actieve wallets op Santiment liet zien dat de algemene trend sinds maart naar beneden is gegaan.

Op 5 maart was het aantal dagelijkse actieve wallets meer dan 1 miljoen. Kort daarna viel dit aantal terug naar het bereik van 900.000 en vervolgens naar het bereik van 600.000. Aan het eind van de afgelopen week was er echter een korte onderbreking van deze neerwaartse trend. De bovenstaande grafiek laat zien dat het aantal dagelijkse actieve wallets op 8 juni piekte tot meer dan 765.000.

image 24
Bron: Santiment

Ondanks deze piek werd het momentum niet vastgehouden en viel het aantal terug naar ongeveer 615.000 op 9 juni. Op het moment van schrijven was het aantal dagelijkse actieve wallets 110.000.

Nieuwe wallets nemen af

Ook onze analyse van de nieuwe wallets op Glassnode liet zien dat Bitcoin een vergelijkbare dalende trend doormaakt. Deze dalende trend begon echter eerder, in januari.

Aan het begin van 2024 was het aantal dagelijkse nieuwe wallets meer dan 500.000. Tegen het einde van mei was dit aantal gedaald tot minder dan 300.000. Op het moment van schrijven toonde de analyse dat het aantal nieuwe wallets een poging deed om te herstellen, maar het kon slechts stijgen tot ongeveer 250.000.

image 25
Bron: Glassnode

Correlatie en prijsbewegingen

Het verband is hier duidelijk: de daling in het aantal dagelijkse actieve wallets en de afname van nieuwe wallets heeft elk significant momentum gehinderd. Hierdoor is de prijs van BTC de afgelopen dagen hetzelfde gebleven.

Vlakke bewegingen

We hebben ook een analyse gemaakt van Bitcoin op een dagelijks tijdsbestek die laat zien dat de prijs nog niet op stoom is gekomen. Aan het einde van de handelsdag op 9 juni zag Bitcoin een bescheiden stijging van 0,43%, waardoor de waarde rond de $69.600 bleef.

image 26
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven is dit echter iets gedaald naar ongeveer $69.444 na een kleine daling. Dit gebrek aan significante beweging heeft bijgedragen aan de daling in zowel actieve als nieuwe wallets.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu