Blockchain Stories
Ripple werkt samen met Bank of Georgia voor CBDC project
Nieuws Ripple

Ripple werkt samen met Bank of Georgia voor CBDC project

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple is een nieuwe samenwerking aangegaan met de National Bank of Georgia (NBG). Het crypto bedrijf blijft haar doel om de economie te digitaliseren uitbreiden. Samen met de NBG duiken ze dieper in manieren om de lokale economie te digitaliseren. 

De meeting tussen Ripple en NBG

Op 8 juni heeft de National Bank of Georgia een officiële bijeenkomst aangekondigd op LinkedIn. Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Natia Turnava, waarnemend gouverneur van de Nationale Bank van Georgia, en Varlam Ebanoidze, hoofd van de afdeling Financiële en Toezichthoudende Technologieontwikkeling van de bank, hebben de bijeenkomst gehad met Ripple-directeur James Wallis. 

In de bijeenkomst zijn verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder mogelijk onderzoek naar manieren om de lokale economie te digitaliseren. Tijdens de bijeenkomst stelde Walles, vice-president van Ripple van centrale bankzaken, de Georgische functionarissen voor aan Alistair Brown, vertegenwoordiger van Ripple’s partner EPAM Systems. 

Zo liet Wallis weten:

“Het was een eer om terug te zijn in Tbilisi en Alistair Brown van onze partner EPAM Systems voor te stellen aan waarnemend gouverneur van de NBG, Natia Turnava”

James Wallis, Ripple directeur

EPAM is gespecialiseerd in software en digitale platform engineering, en digitaal productontwerp. Hierbij staat ‘EPAM’ voor ‘Effective Programming for America’. 

Digitalisatie van de Georgische economie

Volgens de officiële verklaring van de NBG concentreerde de discussie zich op het verkennen van mogelijke mogelijkheden voor samenwerking bij het digitaliseren van de Georgische economie.

De nieuwe samenwerking bouwt voort op het eerdere partnerschap tussen de NBG en Ripple. Hierbij dient Ripple als technologische partner voor het CBDC project van de NBG, de digitale lari.

In september 2023 werden al plannen aangekondigd om het CBDC onderzoek te bevorderen. Daarbij werden negen verschillende bedrijven, waaronder Ripple Labs, uitgenodigd om deel te nemen aan het digitale lari project. Na deze uitnodiging heeft de Georgische financiële toezichthouder Ripple Labs geselecteerd als de officiële tech partner voor de ontwikkeling van de digitale lari. 

Ripple en CBDC projecten

De National Bank of Georgia is niet de enige nationale bank die met Ripple samenwerkt om CBDC projecten uit te voeren. Zo is Ripple Labs ook betrokken geweest bij CBDC projecten in onder andere Colombia, Montenegro en Bhutan. 

Tegen het einde van 2023 bracht Ripple publieke steun aan de wereldwijde CBDC projecten uit door middel van een whitepaper van 23 pagina’s. Hierin lieten ze weten:

“CBDCs zijn nodig om de belangrijkste positieve effecten van tokenisatie van activa te ondersteunen, een steeds doelgerichter mechanisme voor het transformeren van tastbare activa in digitale tokens die op de blockchain zijn opgeslagen.”

Ondanks dat grote bedrijven, zoals Ripple, het ontwikkelen van CBDC ondersteunen, maken veel critici zich juist zorgen over de nadelen van CBDC. Hierbij zijn er vooral problemen met privacy en toezicht vanuit de overheid. Desondanks beginnen verschillende landen met het ontwikkelen van CBDC projecten. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu