Blockchain Stories
Op één na hoogste weekafsluiting ooit van Bitcoin, wat gaat Bitcoin nu doen?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Op één na hoogste weekafsluiting ooit van Bitcoin, wat gaat Bitcoin nu doen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Week 23 van 2024 vormde voor Bitcoin de op één na hoogste weekafsluiting ooit. Een gebeurtenis die perfect past bij de indrukwekkende ontwikkeling van de Bitcoin koers in 2024. De godfather onder de coins presteert indrukwekkend, maar lijkt zich ook op te moeten maken voor een spannende periode.

Indrukwekkende weekafsluiting

De wekelijkse sluiting van BTC/USD naderde vorige week een recordhoogte. Het huidige record staat op de koers van $73.800 die in maart van dit jaar behaald werd. De laatste weekafsluiting van Bitcoin pakte met $69.630 een stuk lager uit, maar is alsnog de op één na hoogste ooit gemeten.

Dit mag opvallend genoemd worden als we kijken naar de last-minute dip in het weekend. Ondanks deze dip heeft Bitcoin vorige week een groei van 2.7% behaald.

Grens van $74.000 nog niet doorbroken

Bitcoin strijdt al een tijd tegen de schijnbaar onpasseerbare grens van $74.000. Deze koers lijkt al langere tijd resistent te zijn en houdt een verdere groei van Bitcoin tegen. Daar kan deze week echter verandering in komen.

Deze week gaan micro-economische factoren een belangrijke rol spelen. In Amerika wordt onder meer de Consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd, terwijl de Fed ook nog een keuze over een mogelijke renteverlaging gaat maken deze week.

Pakken zowel de CPI- als de rentebeslissing goed uit? Dan kan de Bitcoin koers door het dak gaan. Analisten verwachten niet voor niets dat de koers van Bitcoin richting de $500.000 kan gaan.

Optimisme alom

Binnen de cryptomarkt lijkt veel optimisme te heersen over de Bitcoin koers. Zo geeft de populaire handelaar Rekt Capital aan dat er duidelijke redenen voor het optimisme zijn:

Ondanks het optimisme is er uiteraard geen zekerheid over het koersverloop van Bitcoin. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar kunnen deze week hard afgestraft worden. Dit hangt volledig af van de verschillende rapportagepublicaties uit Amerika.

Whales willen winst op middellange termijn

Het analyseplatform CryptoQuant heeft begin juni een rapportage uitgebracht over Bitcoin whales. Uit deze rapportage blijkt vooral dat whales op zoek zijn naar winst op middellange termijn. Dit is anders ten opzichte van Bitcoin investeerders die 100% overtuigd van Bitcoin zijn. Deze investeerders streven namelijk naar winst op de lange termijn, puur doordat zij geloven in de toekomst van crypto in zijn algemeenheid. Bij whales lijkt die overtuiging een stuk minder aanwezig te zijn.

Analist Cauê Oliveira, van CryptoQuant, geeft aan dat het gedrag van whales voelbaar begint te worden. Hij verwacht dat de invloed van whales op korte termijn des te groter gaat worden. Besluiten meerdere whales om, ongeveer tegelijkertijd, hun middellange winst uit te cashen? Dan is dit binnen mum van tijd terug te zien in de Bitcoin koers.

Het heeft er, volgens hem, alle schijn van dat dit moment niet al te lang op zich laat wachten. Voldoende reden dus om óók deze week weer goed de Bitcoin ontwikkelingen in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu