Blockchain Stories
Polkadot update: Zo gaat het met de tokenisatie van Real World Assets
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Polkadot update: Zo gaat het met de tokenisatie van Real World Assets

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot is leider op het gebied van de tokenisatie van Real World Assets (RWA). Het doel hiervan is het maken van een brug tussen de traditionele financiële markt en de crypto markt. Door middel van innovatieve blockchain technieken zijn ze daarmee bezig. 

Met de layer-0 blockchain weet Polkadot aanzienlijke vooruitgang te maken op het gebied van tokenisatie van RWAs. De unieke aanpak van het bedrijf positioneert hen als potentieel leider op dit gebied. Met name projecten als Energy Web en Centrifuge laten zien hoe Polkadot in staat is om verschillende activa te tokeniseren. 

De tokenisatie van RWA zal erg belangrijk worden voor het bredere accepteren van crypto in de traditionele financiële markt. 

Polkadot 2.0

De infrastructuur van Polkadot, die ontworpen is voor interoperabiliteit en schaalbaarheid, is ideaal voor het tokeniseren van RWA. Denk daarbij aan onroerend goed, grondstoffen en intellectueel eigendom. De komende update Polkadot 2.0 zal dit nog verder verzorgen. 

Zo heeft de update het doel om een brug te vormen tussen de traditionele financiën en de crypto markt. Daarbij moet het een conforme, veilige en schaalbare oplossing bieden voor het tokeniseren van verschillende activa. 

Crypto analist Michaël van de Poppe heeft in een post op X (Twitter) de impact van Polkadot benadrukt:

Met name de Software Development Kit (SDK) van Polkadot licht hij uit. Deze kit zorgt ervoor dat ontwikkelaars projecten kunnen maken met minimale investeringen. Hierdoor wordt RWA integratie een stuk eenvoudiger. Ook heeft de SDK van Polkadot al meerdere RWA integraties gefaciliteerd. 

Projecten van Polkadot

Het ecosysteem van Polkadot bevat voornamelijk belangrijke projecten die zich richten om RWA tokenisatie. Zo symboliseert Energy Web groene en hernieuwbare bronnen, met als doel om de energietransitie te versnellen. Xcavate democratiseert investeringen in onroerend goed, automatiseert de overdracht van tokens en verminderd risico’s. Hierdoor wordt een wereldwijde toegang met lage toegangsbarrières gegarandeerd. 

Phyken Network richt zich op het brengen van groene en hernieuwbare energiebronnen naar de blockchain om deze vervolgens te fractioneren voor miljoenen investeerders. Het project maakt gebruik van een nieuw KYC mechanisme om de authenticiteit en het eigendom van activa te garanderen. 

Als laatste hebben ze Centrifuge, wat een bijzonder project is. Dit project biedt liquiditeit aan MKB’ers door reële activa, zoals facturen, te tokeniseren. Hierdoor zijn ze verhandelbaar op de blockchain. 

Tokenisatie

Met het tokeniseren van Real World Assets wordt bedoeld dat dergelijke activa wordt omgezet in digitale tokens die te verhandelen zijn op de blockchain. Het proces maakt transacties eenvoudiger, voegt liquiditeit tot aan illiquide activa en zorgt voor meer transparantie en veiligheid. 

Kortom, tokenisatie wordt essentieel voor de adoptie van de blockchain. Daarnaast laten de projecten van Polkadot zien dat ze potentieel hebben om de leiding te geven in deze nieuwe sector. Door de robuuste infrastructuur en innovatieve projecten, staat Polkadot in de positie om de brug te worden tussen traditionele financiën en de crypto sector. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu