Blockchain Stories
PEPE kopen tijdens de dip: verstandig of juist niet?
Altcoin Memecoin Nieuws

PEPE kopen tijdens de dip: verstandig of juist niet?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pepe (Ticker: PEPE) heeft onlangs een grote daling van 32% in prijs ervaren en is teruggezakt naar $0,00001272 na zijn all time high van $0,00001720 te hebben bereikt. 

PEPE is teruggevallen naar support level van $0,00001131. Dit is ook een stijgende trendlijn ondersteuning die de afgelopen twee maanden meerdere keren is getest. Deze terugval biedt een potentiële koopkans voor handelaren die willen profiteren van de dip en zich willen positioneren voor de volgende opleving.

Huidige marktstatus

Op het moment van schrijven is de PEPE koers $0,00001271, een stijging van 1,03% in de afgelopen 24 uur en een daling van ongeveer 13% in de afgelopen 7 dagen. De marktkapitalisatie stond op $5,25 miljard, een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur, terwijl het marktvolume is gedaald tot $806 miljoen in de afgelopen 24 uur.

image 27
Bron: TradingView

Toegenomen gebruikersactiviteit

We hebben ook de gegevens van Santiment geanalyseerd, namelijk het aantal actieve wallets en de circulatie. We ontdekten dat PEPE de afgelopen weken een toename in dagelijkse actieve wallets en transactievolumes heeft gezien, wat wijst op een mogelijke bullish rally. 

image 28
Bron: Santiment

Het aantal actieve wallets toonde meerdere pieken, waarbij meerdere keren de 200.000 actieve wallets in een periode van 24 uur werden overschreden.

Daarnaast hebben we de gegevens van Santiment geanalyseerd, waarbij we de ratio van dagelijks on chain transactievolume in winst ten opzichte van verlies bekeken. De gegevens waren zwaar scheefgetrokken naar winst, wat wijst op toegenomen gebruikersactiviteit en potentiële accumulatie. 

image 29
Bron: Santiment

Bovendien onthulde de dagelijkse PEPE/USD-grafiek dat de recente terugval steun heeft gevonden langs een stijgende trendlijn. De opwaartse trend kan dus binnenkort worden hervat.

Technische indicatoren

De RSI was op het moment van schrijven oversold, wat mogelijk een signaal van een prijs omkering kan zijn. Ook is de MACD histogram boven de signaallijn gekruist, wat wijst op een potentiële bullish crossover.

Is het de moeite waard om in de dip te duiken?

De huidige dip van PEPE biedt een potentiële koopkans. De toename in actieve wallets en transactievolumes geeft een belangrijk bullish signaal. De sterke steun gevonden langs de stijgende trendlijn en oversold condities op de RSI bevestigen het bullish signaal. Dit suggereert dat meer investeerders overwegen om de dip te kopen. Echter, als deze steun niet standhoudt, kan de memecoin verdere dalingen in prijs zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu