Blockchain Stories
Ethereum reserves bereiken laagste punt in 8 jaar, nu kopen?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum reserves bereiken laagste punt in 8 jaar, nu kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De hoeveelheid Ethereum (Ticker: ETH) die op beurzen wordt gehouden, heeft zijn laagste punt in acht jaar bereikt. Kijkend naar de aanstaande lancering van de spot ETF kunnen we een enorme stijging van de vraag zien, wat zou kunnen leiden tot een grote stijging van de Ethereum prijs. Hieronder analyseren we kort de mogelijkheden.

image 30
Bron: Glassnode

Ethereum ETF zorgt voor opschudding?

Als de spot ETF de grote interesse opwekt die iedereen verwacht, kan de aanvankelijke rush om Ethereum te kopen de prijzen snel opdrijven, gevolgd door mogelijke correcties naarmate de markt zich aanpast aan de nieuwe vraag- en aanbod dynamiek.

De prijs van Ethereum ligt onder zowel de 50-perioden als de 200-perioden voortschrijdende gemiddelden en vertoont een dalende trend. Deze trend duidt over het algemeen op een bearish sentiment. De RSI bevindt zich rond de 43, wat onder het neutrale 50 punt ligt maar nog niet in overbought territorium (onder de 30). 

image 31
Bron: TradingView

Dit betekent dat de prijs nog iets meer kan dalen voordat deze overbought condities bereikt, die vaak net voor een prijs omslag komen.

Markt gezondheid en whale activiteiten

Een percentage van bijna 90% van de Ethereum holders heeft momenteel winst bij de huidige prijs, wat een sterke indicator is van een gezonde markt. Met 50% van Ethereum in handen van whales is er een enorme concentratie van Ethereum in relatief weinig wallets. 

image 31 1
Bron: IntoTheBlock

Recent is er een groot volume aan transacties geweest van meer dan $100K, met een totaal van bijna $33 miljard in de afgelopen zeven dagen, wat wijst op massale institutionele of grootschalige investeerder activiteit. Met andere woorden, investeerders van allerlei aard zijn momenteel bullish op Ethereum.

MVRV ratio en marktcorrectie

De recente dalende trend in de MVV ratio zou kunnen suggereren dat Ethereum een zone betreedt waar het minder overgewaardeerd is, wat overeenkomt met een potentieel duurzamer prijsniveau of zelfs onderwaardering. Deze afkoeling kan een gezonde marktcorrectie zijn, wat een stabielere basis biedt voor de bull run.

image 31 2
Bron: Santiment

Zoals het er nu uitziet, als Ethereum boven de recente ondersteuning van $3.650 kan blijven, zou het kunnen proberen de weerstand van $3.730 te doorbreken. Een succesvolle doorbraak boven dit niveau zou de prijs naar de volgende psychologische barrière van $3.800 kunnen duwen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu