Blockchain Stories
Celestia lanceert Blobstream op het Ethereum mainnet
Altcoin Ethereum Nieuws

Celestia lanceert Blobstream op het Ethereum mainnet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Celestia Labs heeft onlangs Blobstream gelanceerd, een dienst die een nieuwe oplossing biedt voor data beschikbaarheid op het Ethereum (ETH) mainnet. De techniek maakt het mogelijk om het modulaire karakter van Celestia via Data Availability Sampling (DAS) beschikbaar te stellen op Ethereum. Dit stelt Ethereum ontwikkelaars in staat om eenvoudig high-throughput Layer 2’s (L2’s) te creëren, net zo gemakkelijk als het ontwikkelen van smart contracts.

Celestia handelt vandaag zo’n 1,8% lager dan gisteren voor $8,80. De afgelopen 7 dagen daalde de koers met zo’n 18% en de afgelopen 2 weken met 10%.

Hoe Blobstream werkt

Blobstream biedt een modulaire oplossing voor data beschikbaarheid (DA) door gebruik te maken van Data Availability Sampling (DAS). Deze techniek, die al sinds 2017 binnen de Ethereum community wordt besproken, stelt gebruikers in staat om direct bij te dragen aan de data beschikbaarheid voor rollups door een sampling light node te draaien.

Deze nodes kunnen detecteren of Celestia validators data achterhouden of ongeldige blocks produceren en ze straffen via slashing. Hierdoor kan Celestia flink opschalen om de benodigde data doorvoer voor miljoenen rollups te bieden zonder in te leveren op veiligheid voor eindgebruikers.

Innovaties met Blobstream X

Het creëren van een L2 op Ethereum wordt nu net zo haalbaar als het inzetten van een smart contract, toegankelijk voor een breder scala aan ontwikkelaars. Om Celestia verder te optimaliseren als data beschikbaarheidslaag, heeft Succinct Labs Blobstream X ontwikkeld, een zero-knowledge (ZK) implementatie die Celestia validatorhandtekeningen onchain te verifieert met een enkele ZK als bewijs.

Dit vermindert de overhead voor validators, vereenvoudigt het kernprotocol van Celestia en versnelt de gegevensstroom naar Ethereum L2’s.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu