Blockchain Stories
Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?
Altcoin Nieuws

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) heeft zich deze cyclus bescheiden gedragen en is er niet in geslaagd om een echte bullish uitbraak te maken zoals andere cryptocurrencies, zoals Ethereum (Ticker: ETH) en Solana (Ticker: SOL). 

Toch bereikte het handelsvolume in de afgelopen 24 uur onverwachts $259,64 miljoen, wat een stijging van 61% is en wijst op een plotselinge toename in marktactiviteit. Proberen handelaren DOT nieuw leven in te blazen?

DOT mogelijk naar $10?

Uit onze analyse van de handels grafiek van DOT blijkt een prijsstijging na een lange periode van zijwaartse beweging. Dit werd onderstreept door een scherpe stijging van de Relative Strength Index (RSI) van het oversold gebied (onder 30) naar een meer neutrale positie van 41,39. 

image 95 1
Bron: TradingView

Deze toename viel samen met de piek in handelsvolume, wat wijst op hernieuwde interesse en speculatieve activiteit terwijl handelaren DOT’s potentieel om uit zijn trage prestaties te breken.

Bij het observeren van de voortschrijdende gemiddelden heeft DOT onlangs het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) overschreden, wat duidt op een kortetermijn bullish sentiment. Echter, het handelt nog onder het meer kritische 200-dagen voortschrijdend gemiddelde (blauwe lijn) op het moment van schrijven, wat op korte termijn als weerstand kan fungeren. 

Als DOT zijn opwaartse traject kan vasthouden en overtuigend boven $7,5 kan uitstijgen, kan het de mogelijkheid van een bull run bevestigen, wat ons mogelijk naar de $10 koers brengt.

De keerzijde is natuurlijk ook van belang

De Fear and Greed Index van Polkadot stond op “Neutraal” 41% op het moment van schrijven, wat een gebalanceerd marktsentiment weerspiegelt. De sociale en dominantiemaatstaven waren positief, wat wijst op een gunstige perceptie en vergelijkbare marktsterkte ten opzichte van andere cryptocurrencies. 

image 95
Bron: CFGI

Dus, hoewel er sociale buzz en een sterke marktpositie is, ondersteunt de handelsactiviteit niet noodzakelijk een aanhoudende prijsstijging. Het $10 doel kan ongrijpbaar blijven tenzij er een significante verandering in marktomstandigheden is die het huidige neutrale sentiment kan omzetten in een uitgesproken bullish sentiment.

DOT zou zich bij de bull run kunnen aansluiten, maar voorlopig zijn de bulls niet zo actief als ze zouden moeten zijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu