Blockchain Stories
Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) is een grote cryptocurrency als het gaat om marktkapitalisatie. Ethereumheeft de afgelopen weken aanzienlijke activiteit laten zien. 

Na een opmerkelijke rally van ongeveer 30% over twee weken, waarbij de waarde steeg tot boven de $3.900, heeft Ethereum een lichte correctie ondergaan en zich rond de $3.839 gestabiliseerd.

Deze fluctuatie vindt plaats te midden van bredere marktbewegingen en regelgevende ontwikkelingen die de toekomstige koers van het actief kunnen beïnvloeden.

Invloed van de SEC op Ethereum

Onderzoeksfirma Kaiko heeft licht geworpen op deze ontwikkelingen, vooral met betrekking tot de potentiële impact van de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van spot Ethereum ETF.

Deze goedkeuring wordt gezien als een positieve stap voor Ethereum, ondanks mogelijke korte termijn ontwikkelingen die het met zich meebrengt. De implicaties van dergelijke regelgevende vooruitgangen reiken verder dan onmiddellijke prijseffecten en kunnen de positie van Ethereum in de financiële markten en het investeerders sentiment beïnvloeden.

De mogelijke markt reacties op ETH ETF

Volgens de analyse van Kaiko kan de introductie van Ethereum ETF zorgen voor een verkoopdruk met als gevolg potentiële uitstroom uit bestaande bedrijven zoals Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE).

Grayscale beheert momenteel meer dan $11 miljard aan Ethereum. Historische gegevens uit vergelijkbare scenario’s suggereren dat dergelijke uitstroom een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op de dagelijkse handelsvolumes.

Wel dient er een nuance gemaakt te worden, zoals toen bij de Bitcoin ETF. Toen werd de uitstroom uiteindelijk gecompenseerd door daaropvolgende instromen, wat wijst op een mogelijke stabilisatie na de lancering van de ETF.

Marktdiepte en volatiliteit

Volgens Kaiko bedroeg de marktdiepte van Ethereum op gecentraliseerde beurzen op het moment van het rapport ongeveer $225 miljoen. Dit was ongeveer 40% lager dan de niveaus. Slechts 40% hiervan was gericht op Amerikaanse beurzen, een daling van ongeveer 50% begin 2023. De onderzoeksfirma merkte op:

image 98
Bron: Kaiko

Over het algemeen, zelfs als de instroom op korte termijn teleurstelt, heeft de goedkeuring belangrijke implicaties voor ETH als activum, waardoor een deel van de regelgevende onzekerheid die het afgelopen jaar op de prestaties van ETH heeft gedrukt, wordt weggenomen.

Inzichten in volatiliteit

Verdere inzichten van Kaiko benadrukten de volatiliteit trend van Ethereum. Opmerkelijk was dat de volatiliteit van Ethereum eind mei dramatisch toenam, wat wijst op verhoogde marktactiviteit en investeerders interesse. Dit ging gepaard met korte termijn volatiliteit die de langetermijnverwachtingen overtrof.

image 97
Bron: Kaiko

Voorzichtigheid en toekomstige vooruitzichten

Ondanks deze veelbelovende signalen suggereren sommige metrics voorzichtigheid. Gegevens van Glassnode wezen op een recente daling van het aantal nieuwe Ethereum wallets, wat zou kunnen wijzen op een vertraging van de instroom van nieuwe deelnemers naar het netwerk.

image 96
Bron: Glassnode

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat het actief recentelijk een belangrijk weerstandsniveau in steun heeft omgezet, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor verdere winsten en wellicht de grens van $4.000 kan doorbreken.

image 95
Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu