Blockchain Stories
Ethereum stortingen naar exchanges pieken, hoogste punt in 4 maanden
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum stortingen naar exchanges pieken, hoogste punt in 4 maanden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (ETH) stortingen op crypto exchanges hebben een hoogtepunt bereikt, de hoogste in vier maanden. Dit komt door een recente verkoopgolf door grote beleggers, ook wel ‘whales’ genoemd. Deze bewegingen hebben een grote invloed op de markt en kunnen de prijs van Ethereum beïnvloeden.

Grote beleggers dumpen Ethereum

In de afgelopen tijd hebben we een flinke stijging gezien in het aantal stortingen van Ethereum. Grote beleggers, die vaak grote hoeveelheden ETH bezitten, lijken hun munten massaal te verkopen. Dit gedrag kan de markt aardig beïnvloeden en zorgt voor grote volatiliteit in de koers van Ethereum.

De verkoop door deze grote spelers heeft geleid tot een verhoogd aantal stortingen op crypto exchanges. Dit duidt erop dat veel van deze munten klaarstaan om verkocht te worden. Dit kan zorgen voor een neerwaartse druk op de prijs van Ethereum.

Impact op de markt

De acties van deze grote beleggers hebben invloed op de bredere markt. Wanneer zoveel ETH wordt verkocht, kan dit leiden tot een daling van de Ethereum prijs. Dit gebeurt omdat een toename van het aanbod zonder een gelijke toename in de vraag de prijs naar beneden drukt.

Ook kan het gedrag van deze grote spelers kleinere beleggers onrustig maken. Als zij zien dat grote beleggers hun Ethereum verkopen, kunnen ze besluiten hetzelfde te doen, wat de neerwaartse druk nog meer vergroot.

Wat betekent dit voor kleinere beleggers?

Voor de gemiddelde belegger kan dit een zorgwekkende ontwikkeling zijn. Als je ETH bezit, is het belangrijk om de markt goed in de gaten te houden. Het kan slim zijn om te kijken naar indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de Exponential Moving Average (EMA) om beter te begrijpen waar de markt naartoe kan gaan.

Het is ook handig om te kijken naar het orderboek van je crypto exchange om te zien hoeveel verkoopdruk er op dit moment is. Dit kan je helpen bij het nemen van beslissingen over het al dan niet verkopen van je eigen Ethereum.

Ethereum prijsverwachtingen

Hoewel het lastig is om precies te voorspellen wat de Ethereum prijs zal doen, kan de huidige situatie een indicatie geven. Als de verkoopgolf van grote beleggers aanhoudt, zou de prijs verder kunnen dalen. Aan de andere kant, als er voldoende vraag blijft van andere beleggers, kan de prijs ook stabiliseren of zelfs weer stijgen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu