Blockchain Stories
1,5M berichten op ETH blockchain doorzocht: Liefde, verlies en scams
Altcoin Ethereum Nieuws

1,5M berichten op ETH blockchain doorzocht: Liefde, verlies en scams

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Ethereum blockchain zit nog vol raadsels. Achter de biljoenen dollars die rondgaan op de blockchain, is ook een bodemloze schat aan berichten te vinden. Deze berichten variëren van mensen die hackers smeken om gestolen geld terug te geven naar hopeloze romantici die hun ex smeken om nog een kans. 

Een blockchain analist, die bekend staat onder het pseudoniem Croissant ETH, heeft meer dan 1,5 miljoen berichten op de Ethereum blockchain doorzocht. Zo liet hij op X (Twitter) enkele berichten zien:

Satanistische rituelen

In een bericht is te zien hoe iemand een satanistische ritueel wil voorbereiden:

“Anon schrijft een oplichter met plannen om Satan op te roepen, bloedoffers te brengen en de geitenkop klaar te maken voor een ceremonie. Wauw.”

Hopeloze liefde

In één van de berichten was te zien hoe iemand contact opnam met een vermeende geliefde. Deze geliefde schijnt hem of haar op meerdere sociale media geblokkeerd te hebben:

In het bericht laat deze persoon weten:

“Ik vind het en beetje zielig om op deze manier contact met je op te nemen, maar wat kan ik anders doen. Elk moment sinds je me hebt geblokkeerd, voelt als een eeuwigheid terwijl ik wacht tot je me hopelijk deblokkeert en me een bericht stuurt […] Wil je me alsjeblieft een tweede kans geven?”

Slachtoffers die naar een oplichter smeken

In een ander bericht schrijft een weduwe, die beweert dat ze $500.000 aan Wrapped Ether heeft ontvangen van haar onlangs overleden echtgenoot, dat ze het geld per ongeluk heeft overgemaakt naar een scam adres, waarbij ze de oplichter smeekt om het geld terug te geven:

“Alsjeblief, alsjeblieft, geef ons geld terug! Ik weet dat je diep van binnen een goed mens bent. Ik weet dat je ziel goed is.”

Een ander slachtoffer smeekt een oplichter om hem uit zijn ‘leiden te verlossen’ door het geld terug te geven. Hierbij beweert hij dat hij zijn vrouw niet in de ogen aan kan kijken en het haar niet kon vertellen, omdat zijn leven anders is verpest:

Verhaal over een kidnapping

Een ander heeft een heel verhaal over zijn eigen kidnapping, marteling en hersenspoeling gedeeld:

Mooie verhalen 

Er zijn gelukkig ook een aantal mooie verhalen op de Ethereum blockchain te vinden. Zo heeft iemand een whale gesmeekt om geld over te maken om zijn of haar zieke kind te helpen:

Dit is goed afgelopen, want de whale heeft besloten om 0,5 Ether te sturen, wat destijds een waarde van $965 had. Hier liet de ontvanger over weten:

“Hartelijk dank. God, ik huil. Dank je voor je hulp. Je weet niet hoeveel het voor mij betekent. Een goede gezondheid en veel succes met alles.”

Een ander schreef weer een herdenking aan ‘John Doe’, die werd omschreven als een fanatiek reiziger en hoogleraar wiskunde:

Nog een ander schreef een bericht om zijn vriendin te leren hoe ze een bericht op de blockchain moest schrijven:

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu