Blockchain Stories
XRP heeft moeite om $0,52 vast te houden, wat is de volgende stap?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP heeft moeite om $0,52 vast te houden, wat is de volgende stap?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen heeft Ripple (Ticker: XRP) moeite gehad qua prijsontwikkeling, maar het is wel geslaagd om boven een belangrijk niveau te blijven. Hoe staat het met het totaal qua winst van XRP en welke factoren kunnen helpen om het huidige prijsniveau te handhaven?

Prijsontwikkelingen afgelopen weken

Aan het einde van de afgelopen week slaagde de XRP koers erin om boven zijn korte Moving Average (gele lijn) te stijgen met meer dan een procent, waardoor de waarde rond $0,54 kwam te liggen. Hierdoor heerste er een positief sentiment rondom Ripple.

Vervolgens zagen we aan het begin van deze week een daling van iets meer dan 2,4%, waardoor de voorgaande winsten niet gerealiseerd werden. De prijs daalde naar ongeveer $0,52. Op het moment van schrijven was de XRP koers $0,5263, waarbij de gele lijn nu als directe support fungeert.

image 91
Bron: TradingView

De lange Moving Average (blauwe lijn) bleef een weerstandsniveau op ongeveer $0,58. Ook gaf de Relative Strength Index (RSI) aan dat XRP een zwakke bullish trend ervaart. De RSI bevond zich momenteel op de neutrale lijn en zou eronder kunnen vallen als er een significante prijsdaling zou optreden.

De vraag naar Ripple blijft neutraal

Als we kijken naar het totaal aantal XRP holders, zien we dat de vraag de afgelopen dagen relatief neutraal is gebleven. Op het moment van schrijven bedroeg dit ongeveer 5,1 miljoen holders. Dit aantal is de afgelopen drie dagen onveranderd gebleven, wat aangeeft dat er geen haast is om Ripple te accumuleren ondanks de prijstrends.

image 90
Bron: Santiment

Het handelsvolume heeft de laatste tijd geen significante activiteit getoond, met een volume van ongeveer $790 miljoen. Gezien dit lage activiteitsniveau zou de huidige support moeite kunnen hebben om stand te houden, wat mogelijk binnenkort kan leiden tot een prijsdaling.

Aantal holders met winst daalt

Als we vervolgens kijken naar het totale aanbod van XRP, zien we dat het volume van aantal holders in winst posities is afgenomen door de recente prijsdaling. Volgens een grafiek van Santiment is ongeveer 1 miljard XRP overgegaan van een winstpositie naar een verliespositie tussen 25 mei en het moment van schrijven.

image 89
Bron: Santiment

Op 25 mei stond het volume in winst op meer dan 80 miljard XRP, maar op het moment van schrijven was dit gedaald naar ongeveer 79 miljard. Deze verschuiving resulteerde in een afname van het percentage van het aanbod in winst van meer dan 80% naar ongeveer 79%.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu