Blockchain Stories
Ethereum mede oprichter casht uit! Is dit het moment ETH te verkopen?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum mede oprichter casht uit! Is dit het moment ETH te verkopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is momenteel trending vanwege de recente prijsstijging van Ethereum (Ticker: ETH). Ethereum zag een waardestijging van bijna 30% in de afgelopen week. Namelijk van onder de $3.000 vorige week naar een hoogtepunt van $3.810 gisteren. Op het moment van schrijven is de ETH koers $3.807,20.

De beweging rondom de SEC

Deze prijsstijging ging samen met verschillende regelgevende ontwikkelingen. Opmerkelijk is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) tot nu toe haar standpunt over Ethereum spot ETF’s heeft herzien, wat exchanges ertoe bracht hun 19b-4 dossiers bij te werken.

Deze week hebben verschillende Ethereum ETF bedrijven hun bijgewerkte dossiers ingediend, met een besluit over de VanEck Ethereum ETF aanvraag dat binnenkort wordt verwacht. Instellingen zoals Standard Chartered voorspelden al dat een goedkeuring van een Ethereum ETF op handen is.

Details van de transacties van de Ethereum mede oprichter

SpotonChain meldde dat Wilcke, de mede eigenaar van Ethereum ongeveer 10.000 ETH (ter waarde van ongeveer $37,38 miljoen) naar de Kraken exchange heeft overgedragen tegen een koers van $3.738 per ETH. Sinds het begin van 2024 heeft Wilcke in totaal 24.300 ETH naar Kraken verplaatst, wat neerkomt op ongeveer $75,52 miljoen.

Deze transacties geven aan dat Wilcke zijn strategie erop gericht is te profiteren van de stijgende prijzen, ondanks dat hij nog steeds een aanzienlijke 126.000 ETH bezit, ter waarde van ongeveer $473 miljoen. De recente activiteiten van Ethereum mede oprichter Jeffrey Wilcke hebben vragen opgeworpen bij veel beleggers. Op dit moment ziet het ernaar uit dat Wilcke profiteert van de prijsstijging.

Markttrends en technische analyse

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we gekeken naar de Glassnode statistieken en zien we dat het aanbod van Ethereum afgelopen maand is gestegen. Normaal gesproken zou een toename van het aanbod de prijs onder druk kunnen zetten.

image 64
Bron: Glassnode

De prijs van Ethereum is gestegen naast het aanbod, wat suggereert dat de vraag gelijke tred heeft gehouden met de toegenomen beschikbaarheid. Deze balans is cruciaal voor het handhaven van prijsstabiliteit en geeft een gezonde markt aan waar nieuw aanbod wordt opgenomen.

De markt van Ethereum is behoorlijk goed bezig, vooral als het gaat om het toegenomen circulerende aanbod en actieve wallets. Uit bronnen van Santiment blijkt een stijging van het aantal actieve wallets van onder de 8 miljoen in maart tot bijna 9 miljoen in april.

image 65
Bron: Santiment

Deze fluctuatie in actieve wallets is een belangrijke indicator van de vraag. Als het aantal actieve wallets blijft afnemen terwijl het aanbod stijgt, zou Ethereum een prijscorrectie kunnen ondergaan vanaf de huidige prijsniveaus.

Bovendien onthulde de technische analyse van Ethereum’s 30-minutengrafiek een bullish trend, met verschillende doorbraken van de structuur naar boven. Op basis van onze analyse kan er een mogelijke terugval naar ongeveer $3.600. Dit niveau wordt gezien als een liquiditeits zone die brandstof zou kunnen leveren voor het voortgezette opwaartse traject van Ethereum.

image 66
Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu