Blockchain Stories
Drie zaken die deze week van grote invloed kunnen zijn op de cryptomarkt
Cryptomarkt Update Nieuws

Drie zaken die deze week van grote invloed kunnen zijn op de cryptomarkt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is weer maandag en dus staat er weer een nieuwe week voor de boeg. Net zoals de voorgaande weken lijkt ook deze week weer spannend en enerverend te worden. Deze week staat namelijk meerdere belangrijke evenementen op de planning. Een bepaald gedeelte van deze evenementen kán van invloed zijn op de gehele cryptomarkt.

Consumentenprijsindex rapportage  

Woensdag 12 juni gaat in Amerika een bijzonder belangrijke dag worden. Op deze dag worden namelijk de kernrapporten over de CPI (Consumentenprijsindex) gepubliceerd. Dit wordt normaliter gezien als één van de belangrijkste maatstaven van de huidige status van de economie. De FED baseert een groot deel van haar beslissingen dan ook op de CPI.

Dit jaar is er een duidelijke correlatie aanwezig tussen de Bitcoin koers en CPI. Indien de CPI hoger dan verwacht uitvalt, zorgt dit voor een daling van de Bitcoin koers. Indien de CPI lager dan verwacht uitvalt, zorgt dit juist voor een stijging van de koers van Bitcoin. De kans is dan ook groot dat de Bitcoin koers komende woensdag op de CPI publicaties gaat reageren.

Vorige maand steeg de BTC koers na bekendmaking van de CPI.

Mogelijke renteverlaging

In Europa is al aangekondigd dat de rente omlaag gaat. Dit is voor het eerst sinds 2019, waardoor dit met een vrij uniek moment genoemd mag worden. Een uniek moment dat ook van grote invloed gaat zijn op de gehele economie. Des te lager de rente is, des te interessanter wordt het uitgeven van geld. Dit kan voor een grote toestroom van nieuw geld in de cryptomarkt zorgen, waardoor de koersen omhoog kunnen schieten.

Maar, zekerheden bestaan in de wereld van crypto niet. Het is bijvoorbeeld eerst deze week afwachten wat de Fed met de rente in Amerika gaat doen. Kiest de Fed ook voor een renteverlaging? Dan kan dit voor een flinke prijsreactie in de cryptomarkt zorgen. Laat de Fed het bij de huidige rente? Dan zou dit niet direct van invloed zijn op de cryptomarkt.

PPI rapportage

Naast de CPI rapportage vindt deze week ook nog de PPI rapportage plaats. Deze rapportage geeft de gemiddelde verandering in de loop van de tijd in de verkoopprijs van binnenlandse producten aan. Dit is veelal een belangrijke maatstaf voor de inflatie. Zoals de afgelopen maanden/jaren gebleken is, is de inflatie ook bepalend voor de koersontwikkeling in de cryptomarkt. Ook de PPI rapportage, die op 13 juni gepubliceerd wordt, kan van grote invloed zijn op de crypto koersen.

Wat gaat crypto deze week doen?

Uiteraard is dit koffiedik kijken, maar het is een feit dat dit een belangrijke week gaat worden. De verschillende rapportages kunnen allemaal van invloed zijn op de gehele crypto markt. Met de nadruk op ‘kunnen’ dus. Sowieso is het interessant om naar de verwachtingen van crypto experts te kijken, zoals de Amerikaanse trader Emperor. Hij deelt onze mening dat dit inderdaad een belangrijke week kan worden en dat de cryptomarkt in een soort van schommelsituatie beland is:

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu