Blockchain Stories
ECB verlaagt rente voor het eerst in 5 jaar en Bitcoin komt in beweging
Nieuws Regulatie

ECB verlaagt rente voor het eerst in 5 jaar en Bitcoin komt in beweging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin is weer in beweging gekomen en is gestegen van iets minder dan $71.000 naar boven de $71.600. Dit gebeurde net nadat de Europese Centrale Bank (ECB) aankondigde voor het eerst in vijf jaar de rente te verlagen.

Op dit moment handelt de Bitcoin koers rond de $71.130, dit is een lichte daling tegenover gisteren.

ECB neemt stap terug in rentebeleid

De ECB heeft haar belangrijkste rentetarieven met 0,25 procentpunt verlaagd, wat het einde markeert van een periode van negen maanden waarin de rente stabiel werd gehouden. Deze periode van hoge rentetarieven heeft geholpen om de inflatie te drukken, die in mei is gedaald naar 2,6%, dicht bij de doelstelling van 2%.

Inflatie onder controle, maar groei blijft traag

Hoewel de inflatie in de eurozone flink is afgenomen, blijft de economische groei achter. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de economie met slechts 0,4%. Ondanks de renteverlaging maakt de ECB geen concrete toezeggingen voor verdere stappen. Ze blijven afhankelijk van de data om toekomstige beslissingen te nemen.

“Op basis van een geactualiseerde beoordeling van de inflatievooruitzichten en de dynamiek van de onderliggende inflatie, is het nu gepast om de mate van monetaire restrictie te matigen na negen maanden van stabiele rentetarieven,” meldt de ECB.

De renteverlaging brengt de hoofdvoet nu op 3,75%, wat neerkomt op een daling van 0,25%. Dit moet de kosten van leningen voor huishoudens en bedrijven verlagen en zo de economische activiteit stimuleren.

Vooruitzichten voor de toekomst

De ECB verwacht dat de inflatie in 2024 uitkomt op 2,5% en tegen 2026 verder daalt tot 1,9%, wat voorzichtig optimisme weerspiegelt. De groei blijft echter bescheiden, met een verwachte toename van het BBP van 0,9% in 2024, oplopend tot 1,6% in 2026.

Door de rente te verlagen, wil de ECB inflatiedruk verlichten en tegelijkertijd de economische activiteit ondersteunen.

Bitcoin reageert op renteverlaging

De recente renteverlaging door de ECB lijkt ook invloed te hebben gehad op de Bitcoin koers. Hoewel de stijging bescheiden is, van onder de $71.000 naar boven de $71.600, laat dit zien hoe gevoelig de cryptomarkt kan reageren op veranderingen in het monetaire beleid.

Het verlagen van de rente kan namelijk leiden tot een verminderde aantrekkelijkheid van traditionele spaar- en beleggingsproducten, wat investeerders kan aansporen om te zoeken naar alternatieven zoals Bitcoin.

De koersbeweging van Bitcoin illustreert de impact van macro-economische beslissingen op de cryptomarkt. Hoewel de stijging van Bitcoin klein is, blijft de mogelijkheid bestaan dat verdere aanpassingen in het beleid van centrale banken kunnen leiden tot meer significante schommelingen in de prijzen van cryptocurrencies.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu