Blockchain Stories
FBI waarschuwt voor nep thuiswerk, oplichting met crypto
Nieuws

FBI waarschuwt voor nep thuiswerk, oplichting met crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De FBI waarschuwt werkzoekenden voor thuiswerk banen die te mooi zijn om waar te zijn. Deze zogenaamde werkgevers zijn erop uit om je crypto stelen. De FBI meldt een toename in oplichtingspraktijken voor thuiswerk banen. De oplichters benaderen beoogde slachtoffers met een ongewenst telefoontje of bericht, waarin ze je een makkelijke baan aanbieden zoals het beoordelen van restaurants of het optimaliseren van een dienst door herhaaldelijk op een knop te drukken.

Betaal geen crypto aan (nep)werkgevers

Slachtoffers denken dat ze geld kunnen verdienen doordat ze naar een nep interface worden geleid die laat zien dat ze geld verdienen, alleen kunnen ze dit geld nooit opnemen. Het echte probleem begint wanneer het slachtoffer wordt gevraagd om cryptobetalingen te doen aan de nepwerkgever om zo meer werk te ontgrendelen. Deze betalingen gaan rechtstreeks naar de oplichter.

Er wordt gewaarschuwd voor werkgevers die willen dat je cryptobetalingen doet als onderdeel van je werk. Een red flag is ook als vacatures vaak het woord optimalisatie gebruiken en geen referenties vragen tijdens de sollicitatieprocedure.

Met de nog altijd groeiende populariteit van thuiswerken vallen meer mensen voor deze val. Volgens Statista data steeg het aantal mensen dat thuis werkt wereldwijd naar 28% eind vorig jaar.

3fe9526d dec5 450f bf8a 108ed0308579
Percentage van mensen dat wereldwijd fulltime of het grootste deel van de tijd thuis werkt. Bron: Statista

Stijging in crypto gerelateerde fraude

Deze waarschuwing van de FBI komt een paar maanden nadat ze een verontrustend statistiek publiceerden over de hoeveelheid crypto gerelateerde fraude vorig jaar. In maart werd bekend dat de investeringsverliezen met crypto stegen van $2,57 miljard in het voorgaande jaar naar ongeveer $3,94 miljard vorig jaar, dit is een stijging van 53%.

Crypto scams die veel voorkomen zijn datingfraude. Hierbij gebruikt een crimineel een valse online identiteit om het vertrouwen en de affectie van een slachtoffer te winnen. Daarna bedenken ze een verhaal om het slachtoffer te overtuigen crypto te sturen, waarna ze verdwijnen.

Blijf alert en val niet voor deze oplichtingstrucs. Bescherm je crypto door geen betalingen te doen aan onbekenden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu