Blockchain Stories
Opgelicht door BitConnect? De FBI wil je spreken
Nieuws

Opgelicht door BitConnect? De FBI wil je spreken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Inmiddels is het alweer meer dan een jaar geleden dat BitConnect (BCC) volop in het nieuws was. Destijds kwam er abrupt een einde aan de ponzi-scheme. De prijs van één BCC steeg naar ongekende hoogte van maar liefst $430, waarna de koers na het nieuws instortte naar ongeveer een halve dollar. Er is nu een doorbraak in de zaak tegen BitConnect. De Amerikaanse regering wil de slachtoffers helpen door een onderzoek te starten tegen mensen achter het piramidespel van totaal $2.5 miljard.

Bitconnect scam

Aanmelden slachtoffers

Was jij iemand die ten tijde van de koersval slachtoffer is geworden van deze scheme? Dan wil de FBI graag in contact met je komen. Via de website is het mogelijk om een formulier in te vullen met daarin informatie over deze zaak. Vervolgens zullen zij contact zoeken met de personen die het meest interessant zijn om te helpen.

“If you invested in Bitconnect, please complete this brief questionnaire. Your responses are voluntary but would be useful in the federal assessment of this matter and to identify you as a BCC investor and/or potential victim. Based on the responses provided, you may be contacted by the FBI and asked to provide additional information.

In het formulier komen verschillende vragen naar voren. Zo vraagt de FBI onder andere naar de hoeveelheid geld dat je geïnvesteerd zou hebben. Ook willen ze graag je accountnaam en e-mailadres weten. Tot slot vragen ze wie je destijds heeft verwezen om in BitConnect te ‘investeren’.

Schoolvoorbeeld van een piramidespel

BitConnect is de geschiedenis in gegaan als een schoolvoorbeeld van een ponzi scheme. De enige plek waar voor lange tijd in BCC kon worden verhandeld was de eigen exchange die door BitConnect werd gehost. Rond halverwege december 2017 knalde de market kapitalisatie omhoog naar $2,5 miljard. BitConnect garandeerde haar gebruikers dat ze per maand tot 10 procent bovenop de inleg zouden krijgen. Geld kan niet uit het niets gecreëerd worden en dus was het wachten op het moment dat alles in zou storten. Tijdens de markt crash in januari 2018 was ook BCC aan de beurt. Na een brief die publiekelijk naar buiten werd gebracht door securities regulators, sloot BitConnect de exchange en daarmee werd een BCC (nagenoeg) niets meer waard. Het gevolg hiervan was dat iedereen die BCC in bezit had, er binnen no-time niets mee kon doen. Het verkopen van je BCC was nauwelijks een optie doordat er logischerwijs geen vraag naar een scam munt was.

Lees hier het originele artikel van CCN.

Gerelateerde berichten

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Timo Bruinsma

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu