23 mei 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Van MyEtherWallet naar FIAT, zónder KYC

MEW crypto Bity fiat

Je kent het wellicht wel: je hebt een mooi bedrag bij elkaar getrade en je wilt dit laten uitbetalen in euro’s. Er zijn veel verschillende manieren hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Een veel gehoord struikelblok is dat je hiervoor je persoonsgegevens moet afgeven. Dit staat ook wel bekend als KYC: Know Your Customer. Maar daar komt nu verandering in: er is een nieuwe mogelijkheid om je euro’s te ontvangen zónder dat je jezelf moet verifiëren. MyEtherWallet en Bity hebben namelijk een nieuwe feature gepubliceerd.

MyEtherWallet (MEW)

In een medium post heeft MyEtherWallet (MEW) de eerste fiat-to-exit gateway naar buiten gebracht. Deze nieuwe feature is mede mogelijk gemaakt door de integratie van Bity. Alle gebruikers van de MEW V5 kunnen nu tot maar liefst CHF 5000, wat ongeveer gelijk staat aan €4400, uit laten betalen, zonder dat hier de KYC verificatie voor nodig is. Dit is een unieke ontwikkeling: je kon nog nooit eerder je Ethereum of Bitcoins direct in je wallet verwisselen naar euro’s (of Zwitserse Franken).

For the first time, Bitcoin and Ethereum can be exchanged seamlessly with Euros or Swiss Francs, right inside the wallet.

Bity is een gereguleerde en geverifieerde Zwitserse broker. Ze leveren verschillende diensten aan de cryptowereld. Zo beheren ze verschillende ATM’s in vijf verschillende steden in Zwitserland (met binnenkort nog meer locaties). Maar waar je voor deze ATM’s naar de fysieke locatie toe moet, is het nu dus mogelijk om met de V5 van MEW vanuit de hele wereld je cryptomunten te verwisselen voor fiat geld. Bity kan dit mogelijk maken omdat ze voldoen aan de zogenoemde Swiss Anti Money Laundering Ordinance (AMLA).

Crypto naar fiat in de praktijk

Om deze ontwikkeling zelf uit te proberen, moet je naar de Swap pagina in je ‘wallet dashboard’ gaan. Dit is dus de nieuwe versie van MEW, dus het zou goed kunnen dat dit scherm je onbekend voor komt. In dit scherm kies je of Ethereum of Bitcoin in de linkerkolom en Zwitserse Frank of Euro in de rechterkolom. Vervolgens selecteer je Bity als provider in het menuutje daaronder.

Klik op ‘Continue’ om verder te gaan naar de volgende stap van de swap. Hier zal je worden gevraagd om je telefoonnummer in te vullen. Dit is nodig om een verificatie code te ontvangen die in de volgende stap moet worden ingevoerd. Als dit allemaal is voltooid, zul je je bank gegevens moeten invoeren. Hier gaat het om je IBAN nummer, de BIC/SWIFT code en het ABA nummer van je bank. Tot slot vul je de naam van je bankaccount en je factuuradres in. Bitfy doet niets met deze deze gegevens (althans, dat wordt beweerd), het heeft deze gegevens enkel nodig om de swap (logischerwijs) goed te kunnen uitvoeren.

Interessante ontwikkeling

Uiteraard is dit een welkome en goede ontwikkeling. Gezien de limiet van 5000 CHF/USD is het voor de ‘simpele’ cryptofanaat een mooie manier om je geld uit te laten betalen. Met deze dienst is een middle-man (die normaliter jouw persoonlijke documenten in handen heeft) weg gehaald en daarnaast is de integratie met MEW, dat door nagenoeg elke cryptoliefhebber wordt gebruikt, een fijne stap vooruit. Je bank heeft op deze manier wel alle gegevens over jouw crypto-activiteiten in handen, maar dat is natuurlijk iets waar je niet onderuit komt als je geld terug wil storten naar je bankaccount. Vergeet ook niet al je bezigheden aan te geven bij de belastingdienst, als je hiervoor in aanmerking komt. Dan kan de KYC-procedure misschien wel uit beeld zijn, de overheid heeft gewoon recht op jouw belastingcenten!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

NEM Foundation heeft geld tekort

Robin Heester

Akkoord Ethereum devs: algoritme tégen ASIC miners

Arnold Hubach

Morgan Stanley bereidt zich voor op handel Bitcoin

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.