Blockchain Stories
Bitcoin 12% lager deze maand, nu het moment om te kopen?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin 12% lager deze maand, nu het moment om te kopen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De laatste maand van het tweede kwartaal van het jaar is gunstig geweest voor Bitcoin (Ticker: BTC) investeerders, ondanks dat BTC meerdere prijscorrecties heeft doorgemaakt. 

Ondertussen heeft de Duitse regering een stap gezet die een negatieve impact kan hebben op de prijs van Bitcoin.

Verkopen investeerders Bitcoin?

Uit onze gegevens blijkt dat BTC de afgelopen 30 dagen een prijsdaling van ongeveer 10,66% heeft gezien. In de afgelopen zeven dagen alleen al daalde de waarde van de munt met meer dan 7%. 

Op het moment van schrijven was de BTC koers $61.162,62 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,206 miljard. Dankzij de prijsdaling stond meer dan 12% van de BTC investeerders in het rood, bleek uit gegevens van IntoTheBlock.

De nieuwste tweet van Lookonchain meldde dat de Duitse regering BTC ter waarde van miljoenen dollars had overgedragen. Zo had de Duitse regering 750 BTC ter waarde van $46 miljoen overgedragen, waarvan 250 BTC ter waarde van $15 miljoen naar Bitstamp en Kraken.

Verkoopdruk of koopdruk?

Naar aanleiding hiervan besloten wij diverse gegevens te controleren om te achterhalen of de verkoopdruk op BTC hoog was. Onze analyse van CryptoQuant gegevens onthulde dat BTC’s netto storting op beurzen hoog was in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, wat wijst op hoge koopdruk.

image 226
Bron: CryptoQuant

De reserve van Bitcoin op de beurs daalde ook sterk afgelopen maand, wat verder bevestigt dat investeerders BTC kochten terwijl de prijs daalde. Wel was de verkoopstemming dominant onder Amerikaanse investeerders, aangezien de Coinbase Premium op het moment van schrijven in het rood stond.

Wat te verwachten van BTC

Hoge koopdruk resulteert vaak in prijsstijgingen. Daarom controleerden we de gegevens van Glassnode en vonden een bullish metric. Volgens onze analyse daalde de NVT ratio van BTC de afgelopen dagen sterk. Over het algemeen betekent een daling van deze metric dat een asset ondergewaardeerd is, wat wijst op een mogelijke prijsstijging in de komende dagen.

image 227
Bron: Glassnode

We besloten vervolgens om de dagelijkse grafiek van de munt te analyseren om beter te begrijpen of er een prijsstijging op handen was. 

Volgens onze analyse bevond de RSI (Relative Strength Index) van BTC zich nabij de oversold zone. Dit kan meer koopdruk op de munt uitoefenen en helpen de prijs te verhogen. 

image 228
Bron: TradingView

De Chaikin Money Flow (CMF) registreerde ook een lichte opleving, wat wijst op een mogelijke prijsstijging. Niettemin bleef de MACD in het voordeel van de bears.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu