Blockchain Stories
Shiba Inu steeg, maar daalde vervolgens weer in waarde
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu steeg, maar daalde vervolgens weer in waarde

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Shiba Inu (Ticker: SHIB) zweefde rond een belangrijk support niveau van $0,0000174. 

De recente prijsschommelingen van de memecoin zijn zeer verschillend, met een daling van 35% sinds 6 juni. Dit belangrijke support niveau is cruciaal voor verdere prijsbewegingen.

Recente stijging en toenemend bearish momentum

Opmerkelijk is dat na een indrukwekkende stijging van 11% in de afgelopen dagen, het bearish momentum weer lijkt toe te nemen. Op het moment van schrijven was de SHIB koers $0,00001709, een daling van 2,36% in de afgelopen 24 uur en een daling van 8,90% in de afgelopen zeven dagen. Het handelsvolume daalde met 36% tot $190 miljoen.

image 228
Bron: TradingView

De stochastische RSI (15) bevond zich op het moment van schrijven in een oversold zone, wat een mogelijke prijs omkering suggereert. De MACD indicator toont afnemend bearish momentum. Samen geven deze factoren aan dat het bearish momentum de prijzen verder zou kunnen laten dalen.

Analyse van data van Shiba Inu

image 229
Bron: Coinglass

Naar aanleiding van deze constatering analyseerden we de liquidatie heatmap gegevens van Coinglass. De gegevens gaven aanzienlijke liquidatie hefbomen aan rond de huidige prijsniveaus. Dit suggereert dat als de prijs onder het support niveau zakt, de prijzen verder kunnen dalen.

Volgens Shibburn steeg het burn rate van SHIB met 30% in de afgelopen 24 uur. In totaal werden 17 miljoen tokens geburnd. Als de ondersteuning stand houdt, kan deze vermindering in aanbod de prijs onder stijgende druk zetten.

image 229 1
Bron: Shibburn

Marktverdeling en toekomstige verwachtingen

Ondertussen gaf de long/short-ratio aan dat de markt in evenwicht was tussen lange termijn- en korte termijn investeerders. Ze lijken verdeeld over de volgende beweging van SHIB, met sentiment dat de afgelopen maanden heen en weer schommelde.

image 229
Bron: Coinglass

De prijs van Shiba Inu bevond zich op een cruciaal support niveau van $0,00001745. Het bearish momentum nam toe na de recente stijging. Als de bearish druk erin slaagt onder dit niveau te breken, zal SHIB verder dalen. Als de huidige stijging genoeg momentum opbouwt, zullen de prijzen stijgen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu