Blockchain Stories
Image default
Nieuws

BitConnect stopt met lending en exchange platform

BitConnect stopt met het lending en exchange platform. Het veel besproken lending systeem wordt per direct stop gezet. De exchange zal sluiten binnen vijf dagen.  

BitConnect (BCC) is een klassiek voorbeeld van een ponzi scheme. Met het lending systeem werden nieuwe mensen gerekruteerd die dan vervolgens zelf weer mensen moesten vinden om zelf ‘winst’ te gaan maken. In de praktijk is BitConnect eigenlijk niet eens een cryptocurrency te noemen. Veel YouTubers die dit project in het verleden steunde (door middel van gesponsorde items bijvoorbeeld) hebben ondertussen hun video’s offline gehaald. BitConnect is één van de grootste scams in de cryptomarkt.

De uitbetalingen van de leningen werd gedaan in BCC, níet in je uitgeleende BTC. Nu BitConnect kapot lijkt te gaan zijn die tokens dus nauwelijks nog iets waard. Alle actieve leningen worden uitbetaald naar je BitConnect wallet voor 363,62 dollar per stuk. Deze waarde hebben de mensen achter BitConnect berekend door het gemiddelde van de afgelopen 15 dagen te pakken van coinmarketcap.com.

Volgens het persbericht zijn deze beslissingen genomen met onder andere slechte media coverage, twee cease and desist orders en verschillende DDos attacks. Maar wat je daar van moet geloven… Als de website van BitConnect het toelaat kun je het persbericht zelf lezen.

BitConnect koers

De koers van BitConnect is kort na dit nieuws heel hard onderuit gegaan. De coin is vrij direct uit de top 100 gevallen bij coinmarketcap.com. Op het moment van schrijven staat de prijs op de BCC token op een prijs van ongeveer 33 dollar terwijl het twee weken terug nog op een hoogtepunt van ruim 400 dollar per stuk zat.

Pijnlijke maar wijze les voor iedereen die via BitConnect in aanraking is gekomen met cryptocurrency en beleggen in het algemeen. Doe je research en besef goed waar je in investeert.

 

Gerelateerde artikelen

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

Thanh Lanh Tran

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Marijn van Leeuwen

Potentiële stijging voor Dogecoin koers: Bullish trends

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer