Blockchain Stories
Bitcoin en Amerikaanse politiek in verkiezingsjaar
Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Amerikaanse politiek in verkiezingsjaar

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

President Joe Biden heeft niets gedaan om de Bitcoin industrie te ondersteunen in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Biden’s beleid en Bitcoin

In de afgelopen vier jaar heeft Biden meerder keren laten zien dat hij niet veel heeft met Bitcoin en cryptocurrencies. Op 31 mei vetode hij een belangrijk wetsvoorstel dat het voor banken en andere financiële instellingen mogelijk zou maken om Bitcoin veilig te bewaren. Dit wetsvoorstel had veel steun in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat. Het doel was om een ​​regulerend kader te bieden dat de veiligheid van Bitcoin ETF fondsen zou verbeteren en innovatie zou bevorderen. Biden’s veto maakt duidelijk dat zijn regering geen steun geeft aan de Bitcoin industrie. Hij vergeleek cryptohandelaren al eens met “rijke belastingontduikers”.

Ook publiceerde regering van Biden een rapport dat Bitcoin en Proof of Work mining bekritiseerde en in plaats daarvan een Centrale Bank Digitale Munt (CBDC) promootte. Een CBDC zou de federale overheid volledige controle over de financiën van burgers geven, wat volgens Biden belangrijke voordelen zou geven.

Recentelijk arresteerde het Ministerie van Justitie de oprichters van de privacygerichte Bitcoin mixing dienst, Samourai Wallet, wegens witwassen. Senator Cynthia Lummis en klokkenluider Edward Snowden hebben deze arrestaties bekritiseerd.

Democraten en Bitcoin

De Democratische Partij is over het algemeen ook terughoudend om pro Bitcoin wetgeving te steunen. Senator Elizabeth Warren heeft vaak kritiek gegeven op cryptocurrencies vanwege hun impact op het milieu en regelgevende uitdagingen. Ze verklaarde dat ze een anti crypto leger opbouwt om de bedreigingen van de industrie aan te pakken.

Trump omarmt Bitcoin

In tegenstelling tot Biden, heeft voormalig president Donald Trump kortgeleden Bitcoin en cryptocurrencies omarmd. Op 1 juni 2024 kondigde hij aan dat zijn campagne Bitcoin betalingen gaat accepteren via het Lightning Network. Trump heeft gezegd dat hij de toekomst van crypto en Bitcoin in de VS zal waarborgen en de rechten van cryptohouders wil ondersteunen.

Invloed van Bitcoin in de politiek

Ondanks de houding van de Democraten, is de Bitcoin industrie een steeds invloedrijkere factor in de Amerikaanse politiek. Nieuwe peilingen laten zien dat crypto kiezers veelal niet partijgebonden zijn, met geen grote voorkeur voor de Republikeinse of Democratische partijen. Deze demografische groep vormt een groot en groeiend deel van de kiezers, met meer dan 50 miljoen Bitcoin en crypto houders in de Verenigde Staten.

Nu de presidentsverkiezingen van 2024 naderen, wordt Bitcoin beleid een steeds belangrijker onderwerp voor kandidaten. De houding van politieke leiders ten opzichte van Bitcoin en cryptocurrencies zal waarschijnlijk een grote rol spelen in de komende verkiezing.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu