Blockchain Stories
Samourai Wallet-oprichters gearresteerd wegens witwassen
Nieuws

Samourai Wallet-oprichters gearresteerd wegens witwassen

Aanklagers beweren dat Samourai Wallet meer dan $100 miljoen aan criminele opbrengsten heeft witgewassen. Waar komen deze beschuldigingen vandaan en wat gaat er nu gebeuren?

De aanklacht 

De makers van Samourai Wallet, Keonne Rodriguez en William Lonergan Hill, zijn op woensdag aangeklaagd door federale aanklagers. 

Ze worden beschuldigd van samenzwering om geld wit te wassen. 

De Amerikaanse overheid blijft doorgaan met het aanpakken van tools, waarmee mensen geld kunnen verbergen, zoals crypto-mixers.

Volgens een persbericht hebben Rodriguez en Hill een mixer ontwikkeld en gepromoot die meer dan $100 miljoen aan geldtransacties van illegale donkere webmarkten heeft vergemakkelijkt.

Volgens het persbericht heeft Samourai in totaal ongeveer $2 miljard aan “illegale transacties” gefaciliteerd tussen 2015 en nu. 

Een bijbehorende aanklacht stelde dat dit bedrag werd berekend door de waarde van het door de fondsen witgewassen bitcoin om te zetten naar Amerikaanse dollars, gebaseerd op de bitcoinprijs “ten tijde van elke transactie.”

Rodriguez, 35 jaar oud, en Hill, 65 jaar oud, hebben naar verluidt ongeveer $4,5 miljoen aan kosten verzameld voor hun mixdiensten, aldus de aanklagers. Volgens de aanklacht hadden verschillende functies verschillende poolkosten.

Hoe nu verder? 

Het tweetal wordt beschuldigd van het plannen van witwassen van geld en het runnen van een bedrijf voor geldoverdracht zonder vergunning. 

De aanklachten kunnen resulteren in een maximumstraf van respectievelijk 20 jaar en vijf jaar gevangenisstraf. Best heftig zo bij elkaar. 

Rodriguez is gister ochtend gearresteerd en zal waarschijnlijk morgen voor de rechtbank in Pennsylvania verschijnen, aldus het persbericht. 

Hill is de technisch directeur van Samourai Wallet. Ze werd woensdagochtend in Portugal gearresteerd en wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De website van Samourai Wallet, gehost in IJsland, is ook in beslag genomen, en er is een bevel tot inbeslagname uitgevaardigd voor de mobiele app van Samourai in de Google Play Store.

Voor nu is het lastig om te zeggen of de voorspellingen daadwerkelijk uit zullen komen. Een maximumstraf is natuurlijk ook erg hoog ingezet. 

Vol interesse afwachten is simpelweg de volgende stap. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer