Blockchain Stories
Een van de slechts vier Bitcoin “Epic sats” is geveild voor meer dan $2,1 miljoen
Bitcoin Nieuws

Een van de slechts vier Bitcoin “Epic sats” is geveild voor meer dan $2,1 miljoen

Vandaag heeft de Bitcoin-mijnbouwpool ViaBTC zijn “speciale bitcoin” geveild voor 33,3 BTC, wat meer dan $2,1 miljoen waard is. 

De veiling vond plaats op het CoinEx-platform en er was veel interesse van verzamelaars en fans die probeerden deze speciale bitcoin te bemachtigen.

Epic sat?

De term “epic sat” verwijst naar de eerste satoshi (de kleinste eenheid van Bitcoin) van elke halving tijdperk. 

Een halving vindt ongeveer elke vier jaar plaats, samen met een verlaging van de block beloning voor Bitcoin-miners

Deze “epic sats” maken deel uit van het Ordinals nummeringssysteem. Dit categoriseert satoshi op basis van zeldzaamheid en betekenis binnen de historische mijlpalen van Bitcoin.

ViaBTC heeft onlangs blok 840.000 gedolven, waarmee de vierde Bitcoin-halvering wordt ingeluid en deze “epic sat” in het proces ontvangt. 

Met het bod dat begon bij 1 BTC, momenteel ter waarde van $64.000, streden bieders en dreven de prijs op tot het winnende bod van 33,3 BTC ter waarde van $2.134.452 op het moment van schrijven.

Het Ordinals-nummeringsschema heeft zowel controverse als opwinding veroorzaakt sinds de oprichting ervan. Hierdoor is er een opkomende markt ontstaan voor satoshi-verzamelaars en investeerders. 

De zeldzaamheid niveaus binnen Ordinals variëren van “gewoon” tot “mythisch”, waarbij “epic sats” opvallen als een van de zeldzaamste en meest gewilde satoshis vanwege hun voorkomen alleen bij elke halving.

Bedrag van $2,1 miljoen

Websites die zich specialiseren in Ordinals hebben meer mensen die er gebruik van maken. Vooral, omdat zeldzame satoshis er veel meer geld opbrengen dan ze eigenlijk waard zijn. 

Dit heeft veel aandacht gekregen van mensen die Bitcoins delven. Ook mensen die software voor Bitcoin maken, investeerders en mensen die dingen verzamelen. 

Het feit dat iemand bereid was meer dan $2,1 miljoen te betalen voor deze “epic sat” laat zien hoe graag mensen deze zeldzame satoshis willen hebben.

Door deze “epic sat” voor zo’n hoog bedrag te veilen, laat dit zien hoe belangrijk deze zeldzame satoshis zijn voor de Bitcoin-gemeenschap, niet alleen nu maar ook in de geschiedenis. 

Nu de Bitcoin-wereld steeds verandert, denken mensen dat de markt voor zeldzame satoshis alleen maar zal groeien, wat nieuwe kansen biedt voor mensen die met Bitcoin bezig zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer