Blockchain Stories
Petrodollar deal niet verlengd, zal Bitcoin ervan profiteren?
Bitcoin Nieuws

Petrodollar deal niet verlengd, zal Bitcoin ervan profiteren?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Saoedi-Arabië heeft het 50 jaar oude Petrodollar akkoord met de Verenigde Staten van Amerika op 9 juni niet verlengd. Dit heeft speculaties aangewakkerd over de mogelijke impact op het financiële systeem en Bitcoin (Ticker: BTC). 

Het Petrodollar akkoord, dat in 1974 werd gesloten, garandeert Saoedi-Arabië militaire bijstand, veiligheid en economische ontwikkelingsondersteuning van de VS, op voorwaarde dat het zijn olie in Amerikaanse dollars zou verkopen. 

Interessant genoeg werd de deal drie jaar na het afschaffen van de gouden standaard door de VS gesloten. Met het niet verlengen van het Petrodollar akkoord kan Saoedi-Arabië zijn olie in elke gewenste valuta verkopen.

Vorige week sloot Saoedi-Arabië zich naar verluidt aan bij een door China geleide grensoverschrijdende proef op basis van CBDC (Central Bank Digital Currency). Analisten zagen deze stap als een beweging richting een afname van de wereld oliehandel in Amerikaanse dollars.

Zal het niet verlengen van de Petrodollar deal BTC en goud helpen?

Volgens crypto analist Doctor Profit kan het feit dat het Petrodollar akkoord niet is verlengd, de VS dwingen om meer dollars te drukken. De analist merkte op: 

Het US-Saudi petrodollar akkoord eindigt en zal niet worden verlengd. Dit zal de VS dwingen om tonnen nieuwe USD te printen! Vanaf vandaag zal de dollar onder zware druk komen te staan, USD zal worden gedrukt, inflatie zal beginnen te stijgen. Bullish voor goud, Bitcoin, aandelen en onroerend goed.

Doctor Profit

Een andere gebruiker op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) deelde hetzelfde sentiment en verklaarde:

 Er zijn twee hoofdresultaten – enorme USD inflatie, wat alles wat je tot nu toe hebt gezien, kinderspel zal doen lijken. Enorme bewegingen naar goud, zilver, #Bitcoin en grondstoffen. Alleen Wereldoorlog III zou dat kunnen voorkomen.

Emergent Perspective

De “Bankless” podcast besprak ook het onderwerp en onderzocht de potentiële impact en hoe zich voor te bereiden op de effecten ervan. De gast van de podcast, marktanalist Lukas Gromen, riep mensen op om zich voor te bereiden op een marktschok en vatte samen hoe hij dat zou doen.

 Ik zie geen interesse in het bezitten van langlopende staatsobligaties. Dat heeft voor mij geen zin. Dan zou ik 20% tot 30% nemen en in goud en Bitcoin steken. En dan zou ik naar het strand gaan.

Lukas Gromen

 Met andere woorden, Gromen voorziet inflatie en beschouwt goud en BTC als de beste bescherming ertegen na het niet verlengen van het Petrodollar akkoord.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu