Blockchain Stories
LTC analyse: Zal Litecoin de $85 bereiken op korte termijn?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

LTC analyse: Zal Litecoin de $85 bereiken op korte termijn?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC) heeft een bullish momentum gevormd dat de prijs naar een hoger niveau zou kunnen leiden. Een bullish momentum markeert het einde van een dalende trend. Het vindt plaats wanneer de prijs van een coin daalt, de oscillator daalt, maar de activiteit op het netwerk toeneemt. Dit was het geval bij Litecoin

Volgens gegevens van Santiment bereikte het aantal unieke wallets dat interactie had met LTC 700.000 in de afgelopen zeven dagen. In mei was het totale aantal actieve wallets ongeveer 340.000. Een actief adres verwijst naar een marktdeelnemer die een succesvolle transactie uitvoert. Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat de interactie op Litecoin in de eerste paar dagen van juni veel groter was dan in de hele maand mei.

Zijn LTC verkopers er niet meer op dit moment?

De laatste keer dat een dergelijk bullish momentum plaatsvond, steeg LTC van $78,50 naar ongeveer $84,50 binnen een paar dagen. Echter, de toename in netwerkactiviteit was niet de enige metric die een potentiële opleving ondersteunde. Zo keken we ook naar de Relative Strength Index (RSI) en ontdekten dat deze overeenkwam met de voorspelling. 

De RSI meet momentum en helpt deelnemers overbought of oversold niveaus te identificeren. Een lezing van 70 en hoger suggereert dat een asset overbought is. Aan de andere kant wijst een lezing van 30 of lager erop dat een cryptocurrency oversold is. Op het moment van schrijven was de RSI op Litecoin’s 4-uur-grafiek dicht bij het oversold gebied, wat aangeeft dat de coin bijna oversold was. 

Vanuit een prijs perspectief zou deze positie LTC naar $75 kunnen leiden. Het is echter van belang om naar de netwerkactiviteit te kijken. Als dit aanhoudt, bestaat de kans dat de LTC koers richting de $80 en daar voorbij kan gaan.

image 35 1
Bron: Santiment

De LTC koers is in beweging

Om te beoordelen of LTC binnenkort hoger zou kunnen uitvallen, hebben we gekeken naar de Reserve Risk. De Reserve Risk meet het vertrouwen in de markt en de risico rendementsverhouding van Litecoin. 

image 35
Bron: Glassnode

Wanneer de metric hoog is, betekent dit dat het vertrouwen laag is en het risico niet de beloning waard is. Aan de andere kant zorgt een lage Reserve Risk voor hoog vertrouwen en een aantrekkelijke risico rendementsverhouding. 

Op het moment van schrijven was de metric voor Litecoin laag, op een waarde van $0,00050, wat suggereert dat het een goed moment kan zijn om LTC te kopen. Maar wat zijn de mogelijke doelen voor LTC op korte termijn? 

Om hier een beeld van te krijgen, hebben we gekeken naar de liquidatieniveaus. Deze niveaus zijn prijspunten waar liquidatie-evenementen kunnen plaatsvinden. Op het moment van schrijven verscheen een cluster van liquiditeit van $80 tot $87,50. Deze hoge gebieden van liquiditeit suggereren dat de prijs naar dergelijke niveaus kan bewegen. 

image 36
Bron: Hyblock Capital

Bovendien was de Cumulative Liquidation Levels Delta (CLLD) negatief. Dit impliceert dat de prijs van Litecoin mogelijk kan terugtrekken omdat herstel nabij was. Als dit het geval is, kan de prijs van de token binnen de komende weken boven $85 uitstijgen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu