Blockchain Stories
XRP wint 100.000 holders in juni, wat doet dit met de prijs?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP wint 100.000 holders in juni, wat doet dit met de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De situatie voor Ripple (Ticker: XRP) lijkt op een verrassende manier veranderd te zijn voor veel marktdeelnemers. Op de laatste dag van mei was het totale aantal XRP holders 5,2 miljoen. In de eerste week van juni is dit aantal met nog eens 100.000 toegenomen. 

Hieruit blijkt dat er een groeiende vraag is naar Ripple ondanks de teleurstellende prijsontwikkeling. Op het moment van schrijven was de prijs van XRP $0,48. Dit is een daling van 5,49% in de afgelopen 24 uur. 

Gezien de recente groei, is het waarschijnlijk dat de cryptocurrency een stijging gaat doormaken de komende periode, maar het is wachten tot de algehele markt bijtrekt.

Van twijfel naar geloof

Recentelijk hebben verschillende analyses laten zien dat XRP mogelijk een daling zal ondergaan. Maar als de huidige situatie iets zegt, zou de bearish voorspelling ongeldig kunnen worden. Hoewel het bearish sentiment geldig kan zijn, is het belangrijk om andere metrics te analyseren. 

Een van de metrics die in overweging werd genomen, was de Mean Dollar Invested Age (MDIA). De MDIA toont de gemiddelde leeftijd waarop alle XRP holders hun Ripple hebben vastgehouden. Wanneer deze metric afneemt, betekent dit een toename in transacties. In de meeste gevallen veroorzaakt dit een prijsdaling. Een stijgende lijn van de MDIA daarentegen geeft aan dat lange termijn holders zich onthouden van verkopen. 

Voor XRP was de 90-daagse MDIA op 1 juni gedaald tot 1812. Op het moment van schrijven ging de MDIA richting de 2000, wat aangeeft dat de meeste holders zich onthouden van verkopen. Als dit aantal blijft stijgen, zou de prijs kunnen volgen waarbij de XRP koers van $0,55 haalbaar zou kunnen zijn.

Ondersteunende metrics voor een bullish voorspelling

Een andere metric die het bullish sentiment voorspelt, is de circulatie. Circulatie toont het aantal tokens dat binnen een bepaalde periode in transacties wordt betrokken. Op het moment van schrijven was de dagelijkse XRP circulatie gedaald tot 228 miljoen. Indien deze metric toeneemt, blijkt dat de verkoopdruk ook toeneemt. Daarom betekende de daling in circulatie dat de meeste holders geen winst realiseerden of genoegen namen met verliezen. Als dit langer doorgaat, zou de waarde van XRP een opmerkelijke rally kunnen ervaren.

Zullen verkopen blijven dalen?

Ondanks de bullish bias was het gewogen sentiment gedaald tot -1,185. Het gewogen sentiment meet het positieve of negatieve commentaar over Ripple. Wanneer de metric positief is, betekent dit dat de meeste opmerkingen online positief zijn. Wanneer deze negatief is, zoals het geval was bij XRP, impliceert dat marktdeelnemers bearish zijn over de token. 

Als deze perceptie aanhoudt, zou XRP moeite kunnen hebben om de vraag te behouden. Als dit het geval is, zou XRP zijwaarts kunnen bewegen waarbij de prijs kan variëren tussen $0,48 en $0,52. Wel zien we dat ondertussen de netwerkgroei op de XRP vlak blijft. Dit geeft aan dat nieuwe wallets op het netwerk niet deelnemen aan transacties.

[sc name=”bitvavo”

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu