Blockchain Stories
Ondanks interesse is Cardano aan het dalen, waarom is dit?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Ondanks interesse is Cardano aan het dalen, waarom is dit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als we kijken naar gegevens van Santiment, zien we dat Cardano (Ticker: ADA) op 10 juni tot de top rangschikkende cryptocurrencies behoort qua interesse. Deze ranking plaatste ADA op de tweede plaats, net achter Bitcoin (Ticker: BTC). 

We hebben vervolgens een analyse gemaakt van de ranking die aantoont dat ADA zijn trend bijna gelijk verdeeld was tussen positieve en negatieve sentimenten. Belangrijke onderwerpen bij Cardano waren onder andere smart contracts, NFT’s, vergelijkingen met Ethereum (Ticker: ETH) en tot slot de groeiende decentralisatie van het netwerk. 

Wel zien we dat op het moment van schrijven ADA niet langer een van de meest trending munten is. Hieruit kunnen we opmaken dat de discussie rond ADA de afgelopen 24 uur aanzienlijk is afgenomen. Ook is de prijs de afgelopen 24 uur gedaald met ongeveer 6,34% op het moment van schrijven.

Daling van de trends van Cardano

Naar aanleiding van onze analyse van het aantal actieve wallets op gegevens van Santiment zien we dat het de afgelopen maanden in een dalende trend zat. Ook is het aantal actieve wallets van ADA sinds ongeveer maart aan het dalen. 

In die tijd was het gemiddelde aantal actieve wallets tussen de 40.000 en 50.000. Het hoogste aantal actieve wallets dat Cardano in mei zag, was ongeveer 38.800. Op het moment van schrijven is het aantal actieve wallets enorm gedaald tot ongeveer 6.500.

image 34
Bron: Santiment

Het volume als metric

Het volume was de enige metric die de afgelopen 24 uur enigszins een positieve beweging liet zien. Naar aanleiding van onze analyse van de grafiek zagen we dat het volume rond de $630 miljoen lag op het moment van schrijven. Wel zien we ook dat verkopers nu het volume domineren wat niet positief is.

ADA is opnieuw flink aan het dalen

Naar aanleiding van onze analyse zien we dat ADA op de dagelijkse grafiek aan het dalen is en ook de handelsdag op 10 juni is geëindigd met een daling. Op 10 juni zagen we op de grafiek een daling van ongeveer 0,67%, waarbij ADA rond de $0,440 handelde. 

Op het moment van schrijven is de daling doorgegaan. Op het moment van schrijven was de ADA koers $0,415 en heeft het de afgelopen 24 uur een daling gemaakt van 6,34%. 

image 35
Bron: TradingView

De korte voortschrijdende gemiddelde lijn (gele lijn) fungeerde nog steeds als weerstand rond het $0,46 prijsbereik. Bovendien bleef de bearmarkt sterk, aangezien de Relative Strength Index (RSI) op het moment van schrijven onder de 40 lag.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu