Blockchain Stories
Bitcoin voorspelling: Bitcoin daalt naar $67.000 voorafgaand aan FOMC
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin voorspelling: Bitcoin daalt naar $67.000 voorafgaand aan FOMC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) daalde naar $66.470 op het moment van schrijven. Dit werkte zorgen bij investeerders over de Fed beslissing. Het kortetermijn bearish sentiment was ook zichtbaar in de BTC ETFs, aangezien de producten een maand lange reeks instromen doorbraken.

Op 10 juni registreerde spot BTC ETFs een dagelijkse netto uitstroom van ongeveer $65 miljoen, volgens SoSo Value gegevens. Het bearish sentiment kwam naar aanleiding van een sterker Amerikaans banenrapport op 7 juni, waarbij extra volatiliteit werd verwacht bij de FOMC (Federal Open Market Committee) bijeenkomst die gepland staat op 12 juni.

image 33
Bron: SoSo Value

De Bitcoin dip heeft al een wekelijkse laag bereikt en een eerdere korte termijn vraag van tussen de $66.000 en $67.000 hertest. Interessant genoeg markeerde Hyblock Capital deze niveaus als belangrijke support niveaus. Zal de korte termijn ondersteuning boven $67.000 standhouden na de FOMC of zullen de verkopen doorzetten?

Mijn voorspelling: zal $67.000 standhouden?

De higher timeframe grafiek toont een aanzienlijke verzwakking van de koopdruk, zoals aangegeven door de dalende RSI (Relative Strength Index). We zien echter dat de kapitaal instromen bij Bitcoin nog boven het gemiddelde liggen op het moment van schrijven, zoals aangetoond door de CMF (Chaikin Money Flow). 

image 34
Bron: TradingView

Opmerkelijk is dat de $67.000 grens verdere BTC dalingen sinds half mei heeft voorkomen, maar dat op het moment van schrijven niet meer houdbaar is. Het is echter goed om te weten dat een dergelijke Fed beslissing verkopers snel kan aansporen om door de ondersteuning te breken.

Amerikaanse senatoren, onder leiding van Elizabeth Warren, hebben onlangs de Fed aangespoord om de rentetarieven te verlagen. Als de Fed deze oproep opvolgt, zou de $67.000 kunnen standhouden en kan de prijs weer stijgen.

Wel heeft de recente daling de support op $68.000 vrijgemaakt. De volgende belangrijke liquiditeit bevindt zich echter boven $70.000 en $72.000, zoals aangetoond door Coinglass gegevens. Mocht de prijs dus stijgen, kunnen we snel richting de $70.000 gaan.

image 34 1
Bron: Coinglass

Het bullish scenario

Het bullish scenario werd ook geprojecteerd door crypto trading firma QCP Capital, die zei:

Terwijl we anticiperen op wat de Fed zal zeggen in de FOMC vergadering deze week, zag het bureau meer bullish flows op korte termijn deze sessie, met Call skew die toenam ten opzichte van Puts.

QCP Capital

Dit betekent dat het handelsbureau van de firma meer bullish sentiment (call opties) dan bearish sentiment (put opties) op de derivatenmarkt verwacht. 

De leidende crypto optiesfirma, Deribit, versterkte ook QCP’s korte termijn bullish standpunt en merkte op:

Technische analyse wijst op potentieel voor een Bitcoin rally, waarbij handelaren een bullish trend in het vizier hebben en overwegen Call Butterfly Spread strategieën.

Deribit

Het is dus verstandig om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu