Blockchain Stories
Waarom daalt de Ripple koers?
Altcoin Nieuws Ripple

Waarom daalt de Ripple koers?

De Ripple koers oogt op dit moment nog vrij bearish sinds dat bears de controle hebben genomen over de prijs begin deze maand. Laten we eens kijken naar een paar verschillende technische indicatoren die belangrijke inzichten kunnen geven over waar de markt momenteel staat en waar hij naartoe kan gaan.

XRP prijs verliest belangrijk steunpunt

Het zit de bulls helaas niet mee, het steunpunt van €0,54 cent is inmiddels gebroken en is nu veranderd in een belangrijk weerstandspunt. Als de bulls niet in staat zijn om dit niveau terug te winnen, dan kan de prijs van XRP wellicht zakken naar beneden om onderaan de range weer een steunpunt te zoeken op €0,43 cent.

Op dit moment handelt XRP voor €0,49.

XRP begint bearish te worden

Sinds dat XRP een lower-high vormde in begin maart, is de prijs in een range terechtgekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er tijdens de crash in midden april een bodem is ontstaan op de 43 cent.

Op dit moment zijn traders nog bearish en er moet alles aan gedaan worden om de prijs van 43 cent vast te houden, anders kunnen we namelijk verder zakken.

De MACD indicator geeft op de weekly een bearish signaal af samen met alle moving averages die ook mee naar onder zakken. Totdat hier pas wat in veranderd, is er nog weinig hoop op een prijsstijging.

Juridische complexiteit

Terwijl dat de prijs van Ripple er op dit moment niet super uitziet, speelt er ook nog wat anders op de achtergrond. Ripple zit namelijk op dit moment nog in het einde van de rechtszaak.

Ripple is op dit moment druk met er alles aan doen om de boete te verlagen. De Amerikaanse instituten willen maar liefst $2 miljard van XRP ontvangen. Deze boete moet worden betaald omdat Ripple tijdens de lancering op een illegale manier tokens aan het verkopen waren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer