Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zakt tot $63K vanwege kwartaalcijfers Amerika

Er zijn op dit moment steeds meer zorgen over blijvende inflatie, dit heeft veel invloed op risk assets en de koers van Bitcoin

Bitcoin koers daalt vlak voor het weekend

Bitcoin daalt op donderdagmiddag kort onder de $63.000 vanwege de laatste kwartaalcijfers uit Amerika, in deze rapporten wordt er voorspelt dat er de aankomende tijd minder groei zal zijn in de VS.

Volgens de Amerikaanse regering is er in dit kwartaal een groei geweest van slechts 1,6% over de economie, dit is stukken lager dan de 2,5% die veel analisten hadden verwacht als uitkomst in dit kwartaal en stukken lager dan de 3,4% die werd neergezet in het vorige kwartaal van 2023.

Ondertussen zijn de BBP cijfers dan wel beter dan verwacht en komen deze cijfers uit op 3,1% tegenover de 1,6% die vorig jaar werd genoteerd.

Deze teleurstellende data heeft op donderdag voor een negatief sentiment gezorgd onder de beleggers. De hoop op renteverlagingen dit jaar vaagt ook langzaam weg, wat niet goed valt onder de beleggers. Hierdoor kunnen assets zoals Bitcoin in de problemen komen.

De grote Amerikaanse indexen zoals de S&P500 en de Nasdaq zijn vandaag met maar liefst 2% gezakt. Aan de andere kant zijn de staatobligatie-contracten van 10 jaar omhoog gegaan met 8 basispunten naar 4,73%, dit is het hoogste aantal sinds afgelopen november.

Veel markten zakken mee

Volgens data van Coinmarketcap was BTC op het laagste punt meer dan 4% gezakt naar de $62.800 waarop kort daarna een kleine bounce ontstond naar de $63.700. Ether (ETH) was samen met Bitcoin ook 4% gedaald. Daarvan kwam de prijs uit op ongeveer $3.100.

Veel altcoins zoals Avalance, Solana en Polkadot Hebben zelfs prijsdalingen gezien van 8% of 9% voordat er pas een deel van dit verlies werd rechtgetrokken.

We zijn zeer benieuwd wat de markt ons dit weekend gaat brengen. Krijgen we weer een stijging of zetten we de daling door?

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Uniswap CEO weegt in op ethische token verdeling: Een hoop kritiek 

Wanisha Balak

Nieuwe listing voor Shiba Inu (SHIB)

Timo Bruinsel

Topanalist Peter Brandt verwacht een Bitcoin koers van $150.000 in 2025

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer